Hviezdny návrat do UFC? Čo prezradil Dana White

NETKY.SK • 9 Október 2024, 10:51 • 2 min
Hviezdny návrat do UFC? Čo prezradil Dana White

LAS VEGAS - Bývalá šampiónka bantamovej a pérovej váhy Amanda Nunes po svojom odchode z UFC opäť rozvírila špekulácie o návrate do oktagonu. Po kontroverznom výsledku súboja UFC 307 medzi Raquel Pennington a Juliannou Peña naznačila možný comeback prostredníctvom kryptických príspevkov na sociálnych sieťach, pričom šéf UFC Dana White verí, že návrat Nunes je na spadnutie.

slovakia

left justify in out

Bývalá šampiónka bantamovej (56,7 – 61,2kg) a pérovej váhy (61,2 – 65,8kg) Amanda Nunes opäť rozvírila vody MMA, keď sa po sobotňajšom zápase začala vyjadrovať v hádankách o svojom návrate. Šéf UFC Dana White si ale myslí, že je ľahké ich rozlúštiť.

Počas a po sobotňajšom zápase UFC 307, na ktorom sa odohrali dva dôležité súboje o titul v ženskej bantamovej váhe, Nunes (23-5 MMA, 16-2 UFC) povedala málo aj veľa. Najprv to bolo niekoľko emotikonov na X. Potom video, na ktorom tancuje na vtipný text o návrate a prijatí, pričom Dana White je označený v príspevku.

Vyzerá dobre,“ zasmial sa White na tlačovej konferencii Dana White's Contender Series 75 po zápase v UFC Apex. „Vyzerá skvele. Vyzerá, že je stále vo forme. Viete, kde má hlavu, a to sa mi na nej páči. Je veľa vecí, ktoré na nej milujem - a to sa mi na nej páči. Sleduje, kto vyhrá ďalší titul, a myslím si, že škádlí, že by sa možno chcela vrátiť.

  

Tridsaťšesťročná Nunes ukončila kariéru v júni 2023 po víťazstve nad Irene Aldano. Ako dôvod uviedla túžbu tráviť viac času so svojou manželkou, bývalou bojovníčkou UFC Ninou Nunes a ich malou dcérou.

Od odchodu ,,Levice sa uskutočnili dva titulové zápasy. Prvý bol o uvoľnený opasok v januári na UFC 297, počas ktorého Raquel Pennington získala zlato vďaka víťazstvu nad Mayrou Bueno Silva.

Minulú sobotu na UFC 307, však Pennington prišla o opasok veľmi kontroverzným delením rozhodnutím (split decision) proti Julianne Peňa, bojovníčke, ktorá má proti Nunes životnú bilanciu 1:1. Tretí stret dvoch bojovníčok je teda viac ako istý a dúfa v neho aj väčšina UFC fanúšikov a aj samotný White.
 
Je tu však ešte niekto. Niekto, kto si rýchlo a elegantne vyprášil cestu na vrchol. Tým niekým je zlatá olympijská medailistka a bývalá šampiónka PFL Kayla Harris, ktorá v sobotu tiež vyhrala jednomyseľným rozhodnutím proti Ketlen Vieira, čím sa stala potenciálnou ďalšou vyzývateľkou Juliany Peňa.

  

obrazok
Bývalá šampiónka Amada Ňunes
Zdroj: Getty Images
obrazok
Kayla Harrison
Zdroj: Getty Images
obrazok
súčastná šampiónka Juliana Peňa.
Zdroj: Getty Images
obrazok
Raquel Pennington
Zdroj: Getty Images


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMAJunkie, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies