Novým ministrom zdravotníctva má byť skúsený ekonóm Kamil Šaško: HLAS ho navrhuje pre efektívnejšie financovanie a riadenie rezortu

NETKY.SK • 9 Október 2024, 14:48 • 2 min
Novým ministrom zdravotníctva má byť skúsený ekonóm Kamil Šaško: HLAS ho navrhuje pre efektívnejšie financovanie a riadenie rezortu

BRATISLAVA - HLAS prichádza s návrhom na obsadenie postu ministra zdravotníctva ekonómom Kamilom Šaškom, ktorý má priniesť do zdravotníckeho sektora lepšie riadenie a stabilizáciu financovania. Šaško, súčasný štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, má vďaka svojim medzinárodným skúsenostiam a odbornému vzdelaniu potenciál nastaviť nové pravidlá, ktoré zlepšia podmienky pre zdravotníkov aj kvalitu starostlivosti pre pacientov.

slovakia

left justify in out

V slovenskom zdravotníctve dlhodobo pracujú výborní lekári a zdravotné sestry, ktorí sa však neustále stretávajú s problémami spôsobenými nedostatočným financovaním. Kríza v tejto oblasti sa ešte viac prehĺbila počas pandémie, kedy boli prostriedky, ktoré mohli pomôcť zdravotníctvu, neefektívne využité v tzv. “atómovkách” bez výrazného výsledku.

Strana HLAS si preto dáva za cieľ stabilizovať financovanie a manažment tohto sektora a na post ministra zdravotníctva navrhuje uznávaného odborníka Kamila Šaška.

Kamil Šaško ako nový líder slovenského zdravotníctva

Kamil Šaško, súčasný štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, je odborníkom s rozsiahlymi skúsenosťami v oblasti ekonomiky a riadenia. Je absolventom prestížnej London School of Business and Finance a vo svojej kariére sa zameriaval na efektívne riadenie zdrojov a strategické plánovanie.

Jeho odborné znalosti a skúsenosti ho robia ideálnym kandidátom na zvládnutie aktuálnej situácie v slovenskom zdravotníctve, ktoré vyžaduje reformy a zlepšenie finančného riadenia.

Priorita: Efektívne riadenie a stabilizácia financií

Navrhovaný minister má jasnú víziu – zefektívniť financovanie zdravotníckeho sektora, zabezpečiť lepšie podmienky pre lekárov a zdravotnícky personál a súčasne zlepšiť kvalitu starostlivosti pre pacientov.

Šaško si už získal plnú dôveru HLASu a tiež podporu koaličných partnerov. Jeho úlohou bude zabezpečiť, aby aj napriek potrebnému šetreniu zostala zdravotná starostlivosť prioritou číslo jedna.

Poďakovanie Zuzane Dolinkovej za doterajšiu prácu

Predchádzajúca ministerka zdravotníctva, Zuzana Dolinková, urobila množstvo zásadných krokov pre stabilizáciu rezortu a nastavenie systémových zmien. Pod jej vedením sa podarilo napraviť nešťastne vykonanú optimalizáciu siete nemocníc a začať výstavbu nových zdravotníckych zariadení v Martine a Banskej Bystrici.

Takisto sa zamerala na rekonštrukcie viacerých kľúčových nemocníc, riešenie situácie v Ružinove a na Rázsochách, ako aj na podporu štúdia a praxe pre nových medikov. Jej práca priniesla aj vyčlenenie financií pre 100 nových ambulancií.

Budúcnosť slovenského zdravotníctva pod vedením Kamila Šaška

Kamil Šaško bude musieť pokračovať v započatých projektoch a riešeniach, ktoré nastolila jeho predchodkyňa. Jeho hlavnou úlohou bude efektívne nastaviť manažment, financovanie a komunikáciu so zdravotníckym personálom, aby sa zlepšili podmienky v nemocniciach a pacienti dostávali starostlivosť na najvyššej úrovni.

Slovenské zdravotníctvo tak čaká nová etapa, ktorá má priniesť stabilitu, lepšie využitie financií a vyššiu kvalitu poskytovaných služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Hlas - SD, Foto: thebusinesssoiree.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies