Univerzitná nemocnica svätého Michala uzatvára memorandum o spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou v Prahe

NETKY.SK • 9 Október 2024, 15:39 • 2 min
Univerzitná nemocnica svätého Michala uzatvára memorandum o spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou v Prahe

BRATISLAVA - Univerzitná nemocnica - Nemocnica svätého Michala (UN-NsM) podpísala memorandum s Ústrednou vojenskou nemocnicou v Prahe, čím otvorila cestu pre odborné stáže a telemosty pre diagnostiku. Cieľom spolupráce je zlepšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti a rozšíriť odborné zručnosti lekárov na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Univerzitná nemocnica - Nemocnica svätého Michala (UN-NsM) uzavrela koncom septembra memorandum o spolupráci s Ústrednou vojenskou nemocnicou v Prahe. Tento krok má za cieľ posilniť odborné zručnosti lekárov a zlepšiť kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Informovala o tom hovorkyňa UN-NsM, Martina Šoltésová.

Podľa generálneho riaditeľa UN-NsM, Ladislava Kuželu, je podpis memoranda pozitívnym krokom nielen pre zdravotnícky personál, ale predovšetkým pre pacientov. "Verím, že spolupráca, ktorú podpisom tohto memoranda začíname, je skvelou správou," uviedol.

Cieľom tejto spolupráce je naučiť lekárov nové liečebné postupy a diagnostické metódy. Lekári bez špecializácie sa budú môcť zúčastniť na trojmesačnej stáži v Prahe, zatiaľ čo lekári so špecializáciou budú mať možnosť získavať nové poznatky počas mesačnej stáže.

Jedným z hlavných prínosov memoranda je vytvorenie telemosta medzi Bratislavou a Prahou. Tento systém umožní vzájomné odborné konzultácie a diagnostiku komplexných medicínskych prípadov.

Telemost bude zahŕňať aj možnosť získania tzv. second opinion, teda druhého lekárskeho posudku od iného odborníka, ktorý sa zaoberá rovnakou diagnózou a liečebným plánom.
Podpis memoranda je vnímaný ako kľúčový moment pre ďalší rozvoj UN-NsM.

Nemocnica plánuje tiež podpísať zmluvu o spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou v oblasti vedeckovýskumných projektov, ako aj so Semmelweis univerzitou v Budapešti. Tieto kroky sú súčasťou snahy o zlepšenie kvality zdravotnej starostlivosti a posilnenie odborných kompetencií zdravotníckeho personálu v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: UN-NsM, Foto: FB/ÚVN
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies