Košická polícia zadržala dvoch lupičov, obvinili aj mladíka z útoku na dôchodcu

NETKY.SK • 9 Október 2024, 17:32 • 2 min
Košická polícia zadržala dvoch lupičov, obvinili aj mladíka z útoku na dôchodcu

KOŠICE - Polícia v Košiciach a Trebišove nedávno zasiahla vo dvoch prípadoch lúpeže. 20-ročný Richard čelí obvineniu z útoku na 72-ročného dôchodcu, ktorý sa odohral v mestskej časti Juh, zatiaľ čo dvaja mladíci z Trebišova boli zadržaní po fyzickom napadnutí 54-ročného muža. Obe prípady upozorňujú na dôležitosť ochrany zraniteľných skupín a rýchlu reakciu polície.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil 20-ročného Richarda z okresu Košice okolie zo zločinu lúpeže spáchaného na chránenej osobe. Tento incident sa odohral pred dvoma týždňami (26. septembra) v mestskej časti Juh, kde obvinený lúpežne prepadol 72-ročného dôchodcu.

Podľa doterajších informácií si Richard svoju obeť vopred vytipoval. Keď dôchodca otváral vstupnú bránu do bytového domu, obvinený k nemu pristúpil odzadu a násilím mu strhnul kapsičku, ktorú mal prevesenú cez plece.

Počas zápasu o kapsičku dôchodca spadol tvárou na sklenenú výplň dverí. Richard následne ušiel z miesta činu aj s lupom. Dôchodca utrpel ľahké zranenia a škoda spôsobená krádežou sa odhaduje na približne 100 eur.

Po rýchlej reakcii košických kriminalistov sa podarilo zistiť totožnosť podozrivého a Richard bol koncom minulého týždňa zadržaný. Po vykonaní potrebných procesných úkonov putoval do policajnej cely a bol podaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

Sudkyňa Mestského súdu Košice schválila návrh prokurátora a vydala príkaz na vzatie obvineného do väzby. Za lúpež spáchanú na chránenej osobe hrozí Richardovi trest odňatia slobody v rozmedzí 8 až 12 rokov.

Dvaja mladíci z Trebišova v rukách polície

Rovnakého dňa, 8. októbra, obvinili vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove dvoch mladíkov vo veku 19 a 20 rokov zo zločinu lúpeže a podozrenia z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Obvinení mladíci fyzicky napadli 54-ročného muža na ulici v Sečovciach. Zvalili ho na zem a násilím mu strhli tašku, v ktorej mal peniaze, platobnú kartu, mobilný telefón a ďalšie doklady. Po napadnutí ušli z miesta činu.

Poškodený muž utrpel drobné poranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 360 eur. Policajti Obvodného oddelenia PZ Sečovce oboch podozrivých zadržali do niekoľkých minút po spáchaní činu a putovali do policajnej cely.

Časť ukradnutých vecí bola zaistená a bude vrátená jeho majiteľovi. Vyšetrovateľ PZ spracuje podnet na vzatie do väzby oboch mladíkov, pričom im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Košiciach, Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies