Francis Ngannou o svojom pláne pred debutom v PFL: Chcem opustiť šport skôr, ako šport opustí mňa + VIDEO

NETKY.SK • 10 Október 2024, 11:32 • 2 min
Francis Ngannou o svojom pláne pred debutom v PFL: Chcem opustiť šport skôr, ako šport opustí mňa + VIDEO

Francis Ngannou sa cíti zdravý a silný pred svojím návratom do MMA proti Brazílčanovi Renanovi Ferreirovi na PFL. Predátor však pripustil, že mu odbíjajú hodiny, a tak sa pomaly začína pripravovať na svoj posledný tanec.

slovakia

left justify in out

Ngannou (17-3) už raz tento rok uvažoval o odchode do dôchodku po tragickej smrti svojho 15-mesačného syna Kobeho. Nakoniec sa rozhodol vrátiť, aby si uctil pamiatku svojho dieťaťa. Na svoj prvý zápas MMA po prestávke sa začal pripravovať po 991 dňoch. Jeho súperom bude Renan Ferreira (13-3). Zápas sa uskutoční 19. októbra v Mayadeen v Rijáde v Saudskej Arábii (ESPN+ pay-per-view, DAZN).

Od oficiálneho rozchodu s UFC v januári 2022 súťažil Ngannou len v boxe. V októbri 2023 bojoval s Tysonom Furym, s ktorým prehral kontroverzným delením rozhodnutím, a potom v marci utrpel knokaut proti Anthonymu Joshuovi. Teraz sa vrátil k športu, ktorý mu urobil meno, a keďže zápasový kemp je v podstate dokončený, Ngannou povedal, že je v dobrej forme.

Moje telo sa drží dobre,“ povedal Ngannou v stredu pre MMA Junkie. „Samozrejme, mal som operované koleno, ale to bolo už pred viac ako dvoma rokmi. Trvalo mi dosť dlho, viac ako rok, kým som sa naozaj dostal späť. Teraz som však naozaj silný. Kým sa vrátim do zápasu, som už veľmi silný. Môžem kopať. Aj keď kopanie nie je moja šálka kávy, kopem.

Hoci sa Ngannou sústredí výlučne na túto úlohu, priznáva, že tento zápas je začiatkom jeho konca bojovej kariéry. Predtým, ako zavesí rukavice na klinec, má v úmysle absolvovať ešte ďalšie zápasy v MMA a boxe, ale po oslave svojich 38. narodenín 5. septembra povedal, že sa mu v mysli kryštalizuje časový plán konca jeho profesionálnej kariéry.

Mám chuť vrátiť sa k boxu,“ povedal Ngannou. „Určite mi ešte zostáva pár zápasov v oboch športoch. Práve som dovŕšil 38 rokov, takže svoj odchod do dôchodku oznámim, keď budem mať okolo 41 alebo 42 rokov. Mohlo by to byť aj 40, ale to len vo výnimočnom prípade. Tentoraz si myslím, že si musím svoj čas v oktagone a v ringu naozaj užiť, a potom si naposledy zatancovať a ísť domov.“

Ngannou si uvedomuje, že ťažké váhy majú tendenciu mať dlhšiu kariéru v profesionálnych zápasoch ako nižšie divízie. Zakladateľ jeho domovskej telocvične v Las Vegas, člen Siene slávy UFC Randy Couture, súťažil aj po štyridsiatke. Existuje aj viacero ďalších významných príkladov, ale Ngannou povedal, že nie je v pozícii, v ktorej by sa potreboval držať.

Francis taktiež poznamenal, že s dosiahnutým finančným zabezpečením na celý život a aj po ňom ide len o to, aby si vybral správny moment na odchod. Videl už príliš veľa prípadov, keď sa športovci držali na trhu aj po uplynutí doby platnosti, a Ngannou je pevne presvedčený, že on medzi nich patriť nebude.

Ťažké váhy môžu vydržať dlho,“ povedal Ngannou. „Dokonca aj v strednej váhe, myslím, že Dan Henderson mal 46 rokov, keď naposledy bojoval v Londýne s (Michaelom) Bispingom, a to bolo v strednej váhe. Potom bol Glover Teixeira šampiónom v 42 rokoch, a to v poloťažkej váhe. Ale tu ide o to, že chcem povedať, že chcem odísť z tohto športu skôr, ako šport opustí mňa. Chcel by som odísť na vrchole svojej kariéry. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Človek si robí plány, ale potom má plány aj Boh. Uvidíme.“

obrazok
Ngannou sa cíti byť pripravený.
Zdroj: Getty Images
obrazok
Nedávny staredown vo Washingtone.
Zdroj: Getty Images


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMA Junkie, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies