Slovensko a Rakúsko posilňujú záchrannú zdravotnú službu cezhraničnou zmluvou

NETKY.SK • 10 Október 2024, 11:54 • 2 min
Slovensko a Rakúsko posilňujú záchrannú zdravotnú službu cezhraničnou zmluvou

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini ratifikoval Rámcovú zmluvu o cezhraničnej spolupráci v oblasti záchrannej zdravotnej služby medzi Slovenskou a Rakúskou republikou. Zmluva, schválená Národnou radou SR, umožní vzájomné zásahy slovenských a rakúskych záchraniek v prihraničnom území, čím sa zabezpečí lepšia dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov v oblastiach Bratislavského a Trnavského kraja a rakúskych spolkov Dolné Rakúsko, Burgenland a Viedeň.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini ratifikoval Rámcovú zmluvu medzi Slovenskou republikou a Rakúskou republikou, ktorá sa zameriava na cezhraničnú spoluprácu v oblasti záchrannej zdravotnej služby.

Hlavným cieľom tejto zmluvy je zabezpečiť čo najlepšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov prihraničného územia.

Zmluva bola schválená Národnou radou Slovenskej republiky ešte v septembri tohto roka. V rámci tejto spolupráce budú slovenské a rakúske záchranky môcť vzájomne zasahovať na území oboch krajín, čo významne prispeje k efektívnosti záchranných služieb.

Táto zmluva sa týka prihraničného územia Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja, ako aj rakúskych spolkových krajín Dolné Rakúsko, Burgenland a Viedeň.

Podpisom tejto zmluvy sa posilňuje vzájomná spolupráca medzi oboma štátmi v oblasti záchrannej zdravotnej služby, čo je obzvlášť dôležité v prípade núdzových situácií, kde rýchla a efektívna pomoc môže zachrániť životy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: trencinak.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies