LeBronova frustrácia: Prečo musí cestovať na predsezónny zápas? + VIDEO

NETKY.SK • 10 Október 2024, 13:54 • 2 min
LeBronova frustrácia: Prečo musí cestovať na predsezónny zápas? + VIDEO

LeBronovi Jamesovi nie je cudzie vyjadrovať svoje názory a jeho najnovšia reakcia prišla vo forme tweetu. Superhviezda Lakers vyjadrila svoju frustráciu z toho, že musí cestovať na predsezónny zápas do Milwaukee, z ktorého sa nezdá byť príliš nadšený. Jeho sťažnosť má však ironický nádych – Lakers si za plánovanie môžu sami.

slovakia

left justify in out

Predsezónna NBA je oficiálne v plnom prúde, s medzinárodnými zápasmi aj domácimi stretnutiami, a každý tím sa snaží dostať do formy na základnú časť. Zatiaľ čo niektoré tímy museli absolvovať dlhé cesty do zámoria ako napríklad Celtics a Nuggets, ktorí hrajú v Abú Dabí, Jamesa rozčuľoval cestný zápas proti Bucks, aj keď je to neporovnateľné s medzinárodným cestovaním, ktoré museli niektoré tímy absolvovať. „Môže mi niekto vysvetliť, prečo nastupujeme a cestujeme do Milwaukee na jeden zápas pred sezónou?“

LeBron, vo svojich 39 rokoch a v 21. sezóne NBA, má všetky dôvody na to, aby si pred sezónou šetril energiu. Jeho status jedného z elitných hráčov ligy je upevnený a on sa viac sústredí na zápasy, na ktorých skutočne záleží. Lakers, rovnako ako každý iný tím, však stále dolaďujú svoju zostavu a pripravujú sa na základnú časť, ktorá sa začína 22. októbra.

Los Angeles odštartovalo svoj predsezónny program dvojicou domácich zápasov, jedným proti Timberwolves a druhým proti Suns. Po nich sa tím vydá na cesty, pričom práve tento výlet do Milwaukee LeBronovi Jamesovi vadil. Toto cestovanie však nemusí byť niečo, k čomu boli Lakers donútení, ale skôr rozhodnutie, ktoré urobili sami.

Prečo sa Lakers rozhodli cestovať tak ďaleko?

Bývalý výkonný riaditeľ NBA Bobby Marks, ktorý teraz pôsobí ako analytik v ESPN, objasnil situáciu a odhalil pravdepodobný dôvod cesty Lakers. Ukázalo sa, že Lakers a Bucks sa zrejme dohodli na predsezónnych zápasoch doma a doma. To znamená, že zatiaľ čo Lakers musia tento rok cestovať do Milwaukee, Bucks absolvovali rovnako dlhú cestu do Los Angeles už vlani.

Takže hoci je LeBronova frustrácia pochopiteľná, najmä v jeho kariérnej fáze, zdá sa, že Lakers si túto cestu možno spôsobili sami. Či už malo toto rozhodnutie podporiť dobré vzťahy s iným tímom, alebo bolo len súčasťou plánovacieho procesu, James bude musieť na zápas v Milwaukee nastúpiť, či sa mu to páči alebo nie.

Sťažnosť superhviezdy môže mať ohlas u fanúšikov, ale vo svete predsezónnej NBA je takáto logistika súčasťou hry. A pre tím, ktorý ešte len zisťuje, ako je na tom so súhrou, sú tieto zápasy veľmi dôležité – aj keď sa k nim pripočítava ďalších 1 700 kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Mundo Deportivo, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies