Východniari prešli rekordných 16 miliónov krokov počas Európskeho týždňa mobility

NETKY.SK • 11 Október 2024, 08:47 • 2 min
Východniari prešli rekordných 16 miliónov krokov počas Európskeho týždňa mobility

KOŠICE/PREŠOV - Počas Európskeho týždňa mobility dosiahli obyvatelia Košického a Prešovského kraja nový rekord v počte krokov v rámci iniciatívy 10-tisíc pre zdravie. Okrem pešej chôdze mali cestujúci veľký záujem aj o bezplatné dopravné karty, ktoré vydali tisícom ľudí.

slovakia

left justify in out

Počas Európskeho týždňa mobility (ETM) východniari dosiahli nový rekord v rámci iniciatívy 10-tisíc pre zdravie, keď spoločne prešli viac ako 16 miliónov krokov.

Košický a Prešovský samosprávny kraj (KSK a PSK) v spolupráci s IDS Východ organizovali rôzne aktivity na podporu udržateľnej mobility, vrátane autobusovej dopravy, pešej chôdze a cyklistiky.

Jednou z hlavných iniciatív bolo bezplatné vydávanie dopravných kariet, o ktoré prejavili cestujúci veľký záujem. V Prešovskom kraji bolo od polovice augusta do konca septembra vydaných viac ako 15 100 kariet, pričom cestujúci spolu ušetrili približne 90 600 eur.

Košický kraj vydal počas ETM takmer 3 000 kariet, čo predstavuje nárast oproti minulému roku.

Pre zvýšenie povedomia o udržateľnej mobilite sa konali aj akcie, ako bezplatný cykloservis v Rožňave, Spišskej Novej Vsi a Košiciach, kde si cyklisti mohli nechať opraviť svoje bicykle a vychutnať si zdravé raňajky.

Iniciatíva 10-tisíc pre zdravie zaznamenala tento rok rekordnú účasť s 206 súťažiacimi, ktorí spoločne prešli viac ako 16,3 milióna krokov.

Účastníci z Prešovského kraja prešli 8,28 milióna krokov, kým obyvatelia Košického kraja absolvovali 8,03 milióna krokov. Podmienkou účasti bolo denne prejsť aspoň 10-tisíc krokov, čo súťažiaci zaznamenávali v mobilnej aplikácii.

Východniari sa tak opäť aktívne zapojili do podpory zdravého životného štýlu a udržateľnej dopravy, pričom ETM priniesol mnoho pozitívnych výsledkov pre oba kraje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KSK, PSK, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies