Požiar v Bratislave: Hasiči rýchlo zasiahli a zabránili šíreniu plameňov

NETKY.SK • 11 Október 2024, 09:58 • 2 min
Požiar v Bratislave: Hasiči rýchlo zasiahli a zabránili šíreniu plameňov

BRATISLAVA - V piatok ráno vypukol požiar v byte na Hrobákovej ulici v bratislavskej Petržalke, ktorý si vyžiadal zásah 16 hasičov. Požiar, spôsobený horením elektrickej rozvodnej skrine, bol nahlásený krátko po 7:30 hod., pričom hasiči zasiahli rýchlo a efektívne, čím zabránili ďalším škodám. Jeden obyvateľ' bol prevezený do nemocnice, avšak stav nie je známy. Príčina požiaru sa momentálne vyšetruje. Hasičský zbor vyzýva na zvýšenú opatrnosť pri používaní elektrických zariadení.

slovakia

left justify in out

V piatok ráno vypukol požiar v byte na Hrobákovej ulici v bratislavskej Petržalke, ktorý si vyžiadal zásah Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Požiar bol nahlásený krátko po 7:30 hod. a zasiahol byt na 10. poschodí, kde začala horieť elektrická rozvodná skriňa.

Vysoká koncentrácia splodín horenia spôsobila zadymenie bytového domu, čo si vyžiadalo rýchlu a efektívnu reakciu hasičov.

Na mieste zasahovalo 16 hasičov so štyrmi kusmi techniky. Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Štefana Kočiho, hasiči dorazili na miesto v krátkom čase po nahlásení a rýchlo lokalizovali a uhasili požiar.

Vďaka tomu sa podarilo zabrániť šíreniu plameňov do ďalších častí bytového domu. Požiar sa podarilo zlikvidovať ešte v jeho počiatočnom štádiu, čo výrazne znížilo materiálne škody a potenciálne riziká pre ostatných obyvateľov domu.

Jedna osoba, ktorá sa nadýchala splodinami horenia, bola prevezená na centrálny príjem jednej z bratislavských nemocníc sanitným automobilom hasičskej záchrannej služby. Stav tejto osoby zatiaľ nie je známy, avšak rýchly zásah zdravotníkov zvyšuje šance na jej zotavenie.

Po uhasení plameňov hasiči zabezpečili odvetranie silne zadymených priestorov budovy. Na záver vykonali dôkladný prieskum detekčnou technikou, aby sa uistili, že neexistujú žiadne ďalšie ohniská požiaru ani rizikové miesta.

Príčina vzniku požiaru zostáva v štádiu zisťovania a na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiarov, ktorý bude skúmať okolnosti vzniku požiaru.

Tento incident opäť poukázal na dôležitosť bezpečnosti a rýchlej reakcie pri požiaroch v bytových domoch, kde je vysoká koncentrácia obyvateľov. Hasičský zbor apeluje na obyvateľov, aby dbali na bezpečnosť svojich elektrických zariadení a pravidelne kontrolovali stav rozvodných skríň, aby sa predišlo podobným nebezpečným situáciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HaZZ, KR PZ v Bratislave, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies