PPA získala predĺženú akreditáciu do roku 2027: Cieľom je proklientska a transparentná agentúra + VIDEO

NETKY.SK • 11 Október 2024, 11:38 • 2 min
PPA získala predĺženú akreditáciu do roku 2027: Cieľom je proklientska a transparentná agentúra + VIDEO

BRATISLAVA - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) oficiálne získala predĺženú akreditáciu od 16. októbra 2024 do 15. októbra 2027. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč oznámil, že agentúra sa zameriava na zníženie byrokracie a zvýšenie efektivity v službách pre klientov. Generálny riaditeľ PPA Marek Čepko potvrdil, že agentúra splnila systémové požiadavky Európskej komisie, čo jej umožní fungovať aj v nasledujúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) bude od 16. októbra 2024 do 15. októbra 2027 disponovať predĺženou akreditáciou.

Na brífingu, ktorý sa konal v piatok, to oznámil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč, za účasti štátnych tajomníkov Jozefa Smatanu a Vladimíra Vnuka, ako aj generálneho riaditeľa PPA Mareka Čepka.

Minister Takáč zdôraznil, že toto rozhodnutie predstavuje významný krok k vytvoreniu proklientskej a otvorenej agentúry, ktorá sa snaží vychádzať v ústrety svojim klientom a žiadateľom.

"Verím, že v dohľadnej dobe sa nám podarí z PPA urobiť agentúru, ktorá bude transparentná, s nižšou byrokraciou, efektívna a jednoduchá na používanie," povedal Takáč.

Generálny riaditeľ PPA Marek Čepko uviedol, že udelenie akreditácie je kľúčovým predpokladom pre fungovanie agentúry v nasledujúcich rokoch.

Pripomenul, že agentúra sa na tento krok pripravovala minimálne trištvrte roka, aby splnila všetky systémové požiadavky, ktoré sú stanovené Európskou komisiou a ministerstvom pôdohospodárstva ako zriaďovateľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MPRV SR, Foto: FB/Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies