Košice zavádzajú inteligentné zámky na športoviskách: Prístup cez mobilnú aplikáciu

NETKY.SK • 15 Október 2024, 09:07 • 2 min
Košice zavádzajú inteligentné zámky na športoviskách: Prístup cez mobilnú aplikáciu

KOŠICE - Mesto Košice predstavilo inovatívny systém prístupu na športoviská pomocou inteligentných zámkov ovládaných mobilnou aplikáciou. Obyvatelia môžu teraz ľahko a pohodlne otvárať vybrané športoviská cez QR kód. Toto moderné riešenie zlepší dostupnosť ihrísk aj počas večerných hodín a víkendov, pričom umožní efektívnejšie riadenie ich prevádzky.

slovakia

left justify in out

Mesto Košice zavádza inovatívny systém prístupu na športoviská prostredníctvom inteligentných zámkov, ktoré sa ovládajú pomocou mobilnej aplikácie. Tento krok má zlepšiť čistotu športovísk a zvýšiť ich dostupnosť počas večerných hodín a víkendov.

V pilotnej fáze môžu obyvatelia Košíc, ktorí sú registrovaní v aplikácii, prostredníctvom smartfónu a QR kódu otvoriť vybrané športoviská. V budúcnosti bude systém rozšírený o možnosť rezervácie.

Primátor Jaroslav Polaček verí, že toto riešenie prispeje k efektívnejšiemu riadeniu prevádzky športovísk a zároveň zdôraznil, že každý užívateľ preberá zodpovednosť za stav ihriska po jeho opustení.

V súčasnosti sa verejnosť cez inteligentné zámky dostane na športoviská pri základných školách Starozagorská, Laca Novomeského, Park mládeže a na multifunkčné ihrisko v mestskej časti Pereš. V pláne je postupné rozširovanie tohto systému do ďalších školských areálov a lokalít v meste.

Táto moderná technológia prináša efektívnejšie využívanie verejných športovísk a umožní lepšiu správu objednávok a času využívania. Systém sa bude ďalej vyvíjať na základe skúseností a podnetov od používateľov, pričom cieľom je optimalizovať jeho fungovanie a zvýšiť spokojnosť verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Košice, Foto: FB/Košice - Mesto Košice
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies