Pes-hrdina oplatil chlapcovi záchranu života

NETKY.SK • 15 Október 2024, 12:03 • 2 min
Pes-hrdina oplatil chlapcovi záchranu života

Rodinný miláčik Tucker našiel zmiznutého 11-ročného chlapca pod troskami.

slovakia

left justify in out

Našťastie, hurikán Helene priniesol okrem viac ako dvoch stoviek obetí na ľudských životov aj osudy so šťastným koncom. Takým je aj príbeh Jamieho Parkera zo Severnej Karolíny, ktorý takmer prišiel o život pri vyčíňaní hurikánu Helene. No na scéne sa objavil nečakaný záchranca...

Chlapec bol práve v dome u svojich starých rodičov, keď jeho múry zničili nebezpečné zosuvy pôdy, spôsobené hurikánom. Stavba sa zrútila, Jamieho zasypali trosky a nikto z príbuzných ho nemohol nájsť. Všetci sa obávali najhoršieho. 

 

V týchto troskách našiel Tucker svojho verného kamaráta Jamieho.
V týchto troskách našiel Tucker svojho verného kamaráta Jamieho.
Zdroj: wcnc.com

Zatiaľčo ostatní mali viac šťastia, (jeho stará mama Donna skončila po zosuve pôdy na streche domu), Jamieho ukryla a doslova zhltla 12-metrová hromada sutín a trosiek. Jeho sestru Jemmu starí rodičia rýchlo našli, no po chlapcovi ani stopy. 

„Bolo to strašidelné, myslel som si, že som úplne sám,“ povedal 11-ročný chlapec pre miestne spravodajstvo. „Bál som sa, že ostatní z mojej rodiny zomreli," dodal.

Jamie kričal z plných pľúc o pomoc, a takisto volali na neho jeho starí rodičia. No cez obrovskú kopu trosiek nikto nikoho nepočul. „Zdalo sa mi, že som tam dole celú večnosť,“ spomína Jamie. „Nevidel som slnečné svetlo, cítil som, ako na mňa kvapká voda. Myslel som si, že sa buď utopím, alebo mi dôjde vzduch.“

 

 

Obrazok
Zdroj: cbn.com

Našťastie, jeden člen rodiny presne vedel, kde sa jeho kamarát nachádza - pes Tucker. "Počul som jeho štekot a kňučanie nad svojou hlavou, a to mi dalo nájde," hovorí Jamie.

Jeho starý otec Michael potvrdil, že Tucker sa v tých kritických chvíľach, keď chlapca všetci hľadali odmietol pohnúť z jedného miesta na vrchole trosiek. „Sedell tam na vrchu tej hromady a neúnavne  štekal a ja som si myslel, že sa zbláznil,“ povedal Michael. „V prvej chvíli som si neuvedomil, čo nám chce povedať a že našiel Jamieho!“  

Tucker bol ochotný pohnúť sa zo svojho miesta, až keď neskôr prišli hasiči a pomocou motorovej píly Jamieho vyslobodili. „Keďže má veľké uši a veľký nos, myslím, že ma počul a cítil,“ rozprával neskôr šťastný Jamie. „Snažil sa im povedať, kde som.“ Dojemný na celom príbehu je aj fakt, že Tucker je pes z útulku. Jamie a jeho sestra Jemma použili svoje peniaze z vreckového a kúpili si zaň psíka bez domova a lásky, ktorému hrozilo, že bude utratený. Tucker tak len Jamiemu vrátil, čo od neho dostal - záchranu života.

A hoci celá rodina prišla o dom a momentálne nemá kde bývať, bývanie im všetkým načas poskytli v zdravotnom opatrovateľskom centre Atrium Health v Concorde. Členovia ošetrovateľského tímu v Atrium Health sa poskladali, aby im nakúpili základné potreby a úrad šerifa okresu Transylvánia začal finančnú zbierku, aby rodine pomohol postaviť sa na nohy.  Podľa posledných informácií chýbalo už len 4 000 dolárov na to, aby splatili dom, ktorý pre nich po katastrofe postavila organizácia Transylvania Habitat for Humanity.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: people.com, Foto: people.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies