Petra Vlhová sa vracia: Nový seriál odhaľuje, čo sa deje za oponou jej návratu! + VIDEO

NETKY.SK • 15 Október 2024, 10:04 • 3 min
Petra Vlhová sa vracia:  Nový seriál odhaľuje, čo sa deje za oponou jej návratu! + VIDEO

Po sedemmesačnej prestávke spôsobenej vážnym zranením kolena sa slovenská lyžiarka Petra Vlhová vracia do pretekov Svetového pohára. S cieľom plne rehabilitovať a získať potrebnú súťažnú formu sa aktívne zapája do tréningov a pripravuje nový projekt v spolupráci s Niké.

slovakia

left justify in out

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po sedemmesačnej prestávke spôsobenej zranením vracia do pretekov Svetového pohára. Dvadsaťdeväťročná športovkyňa utrpela začiatkom roka počas pretekov Svetového pohára v Jasnej vážne zranenie kolena, ktoré si vyžiadalo operáciu väzov. Po intenzívnej rehabilitácii teraz Vlhová pracuje na svojom návrate do Svetového pohára v lyžovaní.

V septembri sa zúčastnila tréningového kempu v argentínskom lyžiarskom stredisku Ushuaia, kde sa po dlhej pauze vrátila k lyžovaniu. Jej hlavným cieľom je úplne vyliečiť zranené koleno a získať potrebnú súťažnú formu. Momentálne je už Petra na Slovensku a pracuje na svojom novom projekte. V spolupráci s Niké natáča seriál o svojom návrate. V ňom sa okrem iného dozviete, aké to bolo stáť opäť na lyžiach, ako to prežíval celý tím, a prečo sa obáva o budúcnosť zimných športov na Slovensku. Celú epizódu si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Olympijská víťazka v slalome z Pekingu 2022 sa zranila v januári 2023 počas obrovského slalomu na domácej pôde v Jasnej. Po operácii kolena si stanovila cieľ vrátiť sa silnejšia ako predtým. Prvé pokroky zaznamenala koncom augusta, keď sa vo švajčiarskom Zermatte vrátila na lyže a opatrne natrénovala niekoľko zákrut. Mauro Pini, jej tréner, hovoril o emotívnom momente pre Vlhovú. Tréning v Zermatte bol starostlivo naplánovaný a v tejto fáze išlo viac o mentálnu ako športovú stránku.

Pini vysvetlil, že Vlhovú teraz čaká najťažšia fáza jej návratu: prechod na intenzívne tréningy. Tento proces sa u jednotlivých športovcov líši a môže trvať viac alebo menej času v závislosti od ich fyzickej kondície. Zatiaľ nie je jasné, či Vlhová bude súťažiť 26. októbra v obrovskom slalome Svetového pohára v Söldene. Hoci robí pokroky, je ťažké odhadnúť, koľko času bude ešte potrebovať. Sústredí sa na ďalšie zlepšovanie svojej kondície. Presný dátum jej návratu ešte nebol stanovený, ale plán je na koniec októbra alebo začiatok novembra. Isté však je, že tím a Vlhová sa chcú vrátiť na zjazdovku až vtedy, keď bude v top forme a bude sa približovať k svetovej špičke. Slovenské médiá informovali, že Vlhová nie je úplne spokojná s doterajším priebehom svojej rekonvalescencie. Znepokojovala ju najmä reakcia jej tela na záťaž a lyžovanie. Snaží sa získať späť svoju pôvodnú rýchlosť. Po návrate z Argentíny Vlhová vysvetlila, že v jej rehabilitačnom procese boli vzostupy aj pády, ale že na svojom návrate stále tvrdo pracuje. Návrat na najvyššiu úroveň si vyžiada určitý čas, no túto výzvu prijíma krok za krokom a s veľkou dávkou trpezlivosti.

Vlhová sa ešte v minulej sezóne zapojila do bojov o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári, než utrpela zranenie. Vo svojej doterajšej kariére zaznamenala 31 víťazstiev vo Svetovom pohári, 73-krát stála na stupňoch víťazov a získala tri malé krištáľové glóbusy, ako aj veľký krištáľový glóbus v roku 2021.

Perfektné podmienky v Söldene: Svetový pohár v lyžovaní pripravený na štart
Perfektné podmienky v Söldene: Svetový pohár v lyžovaní pripravený na štart
Zdroj: EXPA/ Erich Spiess


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Ski Welt Cup TV, Foto: X / Ski Welt Cup TV
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies