Premiéra kultového filmu Lóve 2 režiséra Jakuba Kronera - akčné scény v Thajsku aj ultra svalnatý hlavný hrdina!

NETKY.SK • 15 Október 2024, 12:17 • 4 min
Premiéra kultového filmu Lóve 2 režiséra Jakuba Kronera - akčné scény v Thajsku aj ultra svalnatý hlavný hrdina!

Kultový film Lóve sa vracia! V bratislavskom kine Bory malo slávnostnú premiéru pokračovanie ikonického príbehu Lóve 2. Producentka filmu Adriana Kronerová prezradila, že je to na deň presne na trináste výročie uvedenia prvého filmu. Nebolo to však jediné výročie, ktoré hlavní predstavitelia a tvorcovia filmu slávili! Herec Dušan Cinkota na premiére oslávil narodeniny!

slovakia

left justify in out

Romantický vzťah Maťa a Veroniky sa zmení na komplikovaný, životu nebezpečný trojuholník. Brutálny boj o moc, v sieti intríg a korupcie v tieni mafie, ktorá sa neštíti ani politickej vraždy. Thajsko sa zdá byť dostatočne ďaleko. Ideálny úkryt pre pár zločincov z východnej Európy, ktorí netušia, že sa sami môžu stať ľahkou korisťou pre väčších  predátorov. Ako v tomto šialenstve obstojí osamelý bojovník, ktorý bojuje s tieňmi vlastnej minulosti? Môže ho ešte vôbec zachrániť nejaká láska a dokážesi to uvedomiť, kým nebude neskoro?

Pointa dvojky je o tom, že tie spomienky, ktoré v nás zanechali ľudia, ktorých máme radi, sú to najdôležitejšie, čo nám možno s odstupom času zostáva. Plus samozrejme je tam humor a akcia. Stále je to fiktívny príbeh. Posunuli sa postavy, v tridsiatke predsa len už majú niečo za sebou a riešia iné veci ako keď mali dvadsať. Posunul sa žáner, spravili sme akčný thriller, akých sa tu robí málo. Takisto sme posunuli fyzické hranice, veľká časť príbehu sa odohráva v Thajsku. Sme skúsenejší aj ako filmári, máme iné technické možnosti a úžasné spolupráce s profesionálmi ako Vlado Furdík,“ vysvetlil režisér filmu Jakub Króner.

Lóve 2 premiéra Adriana Krónerova, Jakub Króner
Lóve 2 premiéra Adriana Krónerova, Jakub Króner
Zdroj: Peter Brichta

Lóve 2 je drsné, akčné, ale aj vtipné a chytí za srdce, takže sa diváci aj fanúšikovia majú naozaj na čo tešiť. Film pracuje s veľkou mierou nadsázky a imaginácie, ale rovnako reflektuje nálady a pocity zo sveta, ktorý ovláda moc, peniaze a bezohľadnosť. Choreograf akčných scén Vladimír Furdík, známy aj ako Night King z Hier o tróny, si vo filme aj zahral. Na premiére si zavtipkoval: „Pozitívnu postavu samozrejme. S touto tvárou môžem hrať jedine pozitívne postavy."

Svoje role vo filme si zopakovali Michal Nemtuda ako Maťo, Kristína Svarinská ako Veronika, Jakub Gogál ako Tomáš, ale i Zuzana Porubjaková, Tina a Dušan Cinkota. Pre Michala Nemtudu je Lóve srdcovka.

Moja postava sa rovná tri roky tvrdej driny, aby mal Kubo vo filme Maťa, akého tam mať chcel. Mal som plus 17 kíl, tréner mi nič neodpustil, každú voľnú chvíľu popri práci som bol v posilke alebo na tréningoch, niekedy dvojfázových. Žiadna zábava, ani alkohol, prísna strava. Bolo to náročné, ale vedel som, prečo to robím. Keď som videl, čo sme natočili, tým väčšiu radosť som mal,“ opisuje Michal Nemtuda.

Lóve 2 premiéra Michal Nemtuda, Jakub Gogál
Lóve 2 premiéra Michal Nemtuda, Jakub Gogál
Zdroj: Peter Brichta

Memtudov Maťo ako postava dospel, je skúsenejší, má iné názory na svet a na to, čo by chcel v živote robiť.

Na filmovaní ma bavilo úplne všetko. Všetko bolo nové a niečím zaujímavé. Tešil som sa, že sa stretnem s človekom, ktorý hrá Night Kinga a ten človek ma bude trénovať, ako sa biť vo filme. Aké kroky a pohyby robiť, že to nie je klasická bitka, ale musíš myslieť na to, ako vyzeráš, keď dostávaš úder alebo ho dávaš. To bola pre mňa veľká škola a zároveň dobrodružstvo, ktoré som si mega užíval, lebo som robil s jedným z najväčších profíkov,“ neskrýval nadšenie Michal Nemtuda.

Kristína Svarinská a jej filmová Veronika je v dvojke zrelšia. Postava Veroniky je Kristíne blízka vo veľa veciach - aj tým, ako sa vysporiada so svojou životnou situáciou, nie je v roli obete, ale ide vpred.

Stretnutie na pľaci po 12 či 13 rokoch bol  podobný pocit ako stretávka zo strednej. Obrovský návrat späť a zároveň pocit, akoby sa nič nezmenilo. Že sme sa iba nejaký čas nevideli, ale naskočili sme hneď na tú istúvlnu zábavy, srandy, kamarátstva, súdržnosti, čo sa vytvorila pri jednotke. Pre mňa je Lóve srdcovka – aj jednotka, aj dvojka. Nikto ma nemusel ukecávať,“ prezradila Kristína Svarinská.

Lóve 2 premiéra Kristína Svarinská
Lóve 2 premiéra Kristína Svarinská
Zdroj: Peter Brichta

Kristíne Svarinskej sa páči, že Lóve dvojka je dynamickejšia, akčná a pri tom samostatná.

Najúžasnejšie na filmovačke bolo určite Thajsko a atmosféra. Najťažšie bolo udržať sústredenie. Pri nakrúcaní jednotky sme boli stále v procese, mesiac spolu, koncentrovaní, stále v roli, a to je pre herca veľmi dôležité. Tým, že sa teraz veci stále odďaľovali, bolo to sústredenie trochu rozbité a veľmi náročné, najmä ku koncu. Miško venoval dvojke všetok svoj čas a úsilie, urobil obrovský krok vpred k svojej postave, a tým myslím aj roli aj postave. Teším sa, ako ľudia v kine uvidia Mišov chrbát cez celé plátno... Bolo úžasné znovu sa stretnúť so Zuzkou a Tinou, naša chémia okamžite zase zafungovala. Sú kráľovné free-stylu, čo mne až tak nejde, a vždy im z toho vypadnú skvelé hlášky. Ja sama používam jednu ešte z jednotky “Milujem ťa, kam ideš?” s úsmevom povedala Kristína Svarinská.

Lóve 2
Lóve 2
Zdroj: Peter Brichta

Titulnú pieseň k filmu s názvom Údolie tieňov naspievala Tina. K emotívnemu songu v príjemne romantickom tempe s jedinečne zafarbeným hlasom soulovej a R&B divy vznikol aj videoklip. Na tej istej streche s panorámou Bratislavy, kde sú si hlavní hrdinovia Maťo a Veronika najbližší. Text piesne Údolie tieňov napísal ADiss, hudbu zložil Smart. 

Fanúšikovia majú šancu stretnúť režiséra Jakuba Kronera, Kristínu Svarinskú, Miša Nemtudu a Vlada Furdíka na turné v mestách po Slovensku od 14. do 16. októbra. V pondelok Bratislava, Trnava a Nitra, v utorok Košice a Prešov a v stredu Banská Bystrica, Žilina a Trenčín, v kinách siete Cinemax. Oficiálna kino distribúcia filmu Lóve 2 sa začína 24. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Peter Brichta
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies