Wrestling a Netflix spájajú sily: Seriál Mr. McMahon odhaľuje kontroverzný svet profesionálneho športu pre európske publikum +VIDEO

NETKY.SK • 15 Október 2024, 17:14 • 2 min
Wrestling a Netflix spájajú sily: Seriál Mr. McMahon odhaľuje kontroverzný svet profesionálneho športu pre európske publikum +VIDEO

Seriál "Pán McMahon", ktorý prichádza na Netflix s cieľom predstaviť svet wrestlingu širokému publiku, ponúka zaujímavý pohľad na kontroverzné okamihy a osobnosti vo svete WWE. Aj pre tých, ktorí sa s wrestlingom ešte nestretli, je tento dokument dobre spracovaný a ponúka pohľad na fascinujúci svet, ktorý spája šport, zábavu a silné príbehy. S blížiacim sa uvedením pondelkových šou na Netflix v januári 2025 sa mnohí diváci tešia na to, ako sa táto značka predvedie na európskom trhu.

slovakia

left justify in out

V réžii Chrisa Smitha (Tiger King) a vo výkonnej produkcii Billa Simmonsa nie je ,,Pán McMahon,, ani zďaleka zlým seriálom. Hoci sa len zbežne venuje rozsiahlej a kontroverznej žalobe bývalého zamestnanca, ktorý obvinil McMahona zo sexuálneho napadnutia a obchodovania s ľuďmi. Žaloba bola dobrovoľne pozastavená, kým ju federálna vláda vyšetruje. Toto nie je ústredným bodom seriálu čiastočne preto, že natáčanie prebiehalo pred zverejnením prípadu. Po týchto obvineniach McMahon údajne zrušil posledné rozhovory pre seriál.

Najväčším prekvapením v súvislosti s vydaním seriálu „Pán McMahon“ je skutočnosť, že sa ho Netflix vôbec rozhodol odvysielať. Netflix a WWE sú teraz obchodnými partnermi, pričom vlajková šou WWE, Monday Night Raw, sa na streamovaciu službu presunie v januári 2025. Vzhľadom na to je odvysielanie šesťdielneho dokumentu, ktorý sa zaoberá všetkými slabšími chvíľami, ktorými WWE kedy prešla, niekoľko mesiacov pred prechodom spoločnosti na vašu streamovaciu službu prinajmenšom zaujímavou voľbou.

McMahon, ktorý už v spoločnosti WWE nepracuje, nebol fanúšikom tohto dokumentu. Bývalý generálny riaditeľ vydal pred jeho zverejnením vyhlásenie, v ktorom projekt označil za „klamlivý“. McMahon tvrdí, že producenti použili „typické strihové triky“ so „zábermi vytrhnutými z kontextu a zastaranými zvukovými ukážkami“ v snahe „skresliť vnímanie divákov“. Uviedol tiež, že dúfa, že fanúšikovia „budú mať otvorenú myseľ a nezabudnú, že každý príbeh má dve strany“.

Seriál je veľmi dobre spracovaný a poctivo sa venuje začiatkom pôsobenia Vincea McMahona vo wrestlingovom biznise. Odtiaľto je to prehliadka všetkých veľkých kontroverzií, ktoré spoločnosť dokázala prežiť: od škandálu s ringovým chlapcom v roku 1992 a súdneho procesu so steroidmi v roku 1994 až po tragickú smrť Owena Harta na pay-per-view v roku 1999 a dvojitú vraždu Chrisa Benoita v roku 2007. Nanešťastie, dokument sa im všetkým venuje veľmi rýchlo, pričom každej téme pridelí len niekoľko minút pozornosti, než sa presunie k ďalšej.

Hoci je téma často ťažká vzhľadom na okolnosti okolo Vincea McMahona a WWE, objavujú sa aj niektoré úsmevné momenty. Vrcholom celého dokumentu sú bezpochyby segmenty venované vzťahu Vincea s jeho synom Shaneom, ktorý mal s WWE dlhý a zložitý vzťah ako výkonný riaditeľ aj ako účinkujúci na obrazovke. Možno táto časť vyniká tým, že sa o tejto téme v minulosti až tak veľa nehovorilo.

obrazok
Vince McMahon počas natáčania seriálu.
Zdroj: Netflix
obrazok
Vince a jeho syn Shane McMahonovci.
Zdroj: Alexandra Wyman/WireImage

Jeden z krkolomnejších momentov prichádza s diskusiou o CTE. V jednom momente Vince uvádza, že neverí, že Undertaker utrpel otras mozgu v slávnom zápase na WrestleManii 30 proti Brockovi Lesnarovi, ktorý zlomil jeho sériu. Dokument našťastie poukazuje na skutočnosť, že WWE ako spoločnosť teraz berie tento problém veľmi vážne a robí všetko pre to, aby lepšie chránila svoje talenty pred úrazmi hlavy.

Čo sa týka recenzie z nášho pohľadu, seriál je veľmi zaujímavý a dobre natočený aj pre diváka, ktorý v minulosti WWE (World Wrestling Entertainment) veľmi nesledoval alebo ju vôbec nepoznal. Vzhľadom na to, že pondelkové wrestlingové šou prichádzajú na Netflix už v januári 2025, je pochopiteľné, že seriál bol vydaný s predstihom, aby navnadil širšie spektrum publika. Ja osobne som WWE veľmi nesledoval, no myslím si, že táto forma športu a zábavy má rozhodne čo ponúknuť aj v našich končinách. Už sa teším, keď si v januári zapnem pondelkovú šou. Ako povedal Vince: „Tvoríte charaktery, príbehy, postavy, ktoré si ľudia zamilujú a tešia sa na svojich hrdinov.“ Tak sa značka predáva. A my sme rozhodne zvedaví, ako sa WWE predá na európskom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: NBC News, Bleach Report, Media Guru, Foto: Netflix
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies