Dana White sa rozhodol konať: Koniec kontroverzným rebríčkom UFC pod kontrolou médií! +VIDEO

NETKY.SK • 16 Október 2024, 09:18 • 3 min
Dana White sa rozhodol konať: Koniec kontroverzným rebríčkom UFC pod kontrolou médií! +VIDEO

Po rokoch kontroverzií okolo rebríčkov UFC sa prezident Dana White rozhodol zásadne zmeniť pravidlá hry. Nespokojnosť s nekompetentnosťou a zaujatým hodnotením zo strany médií ho prinútila hľadať riešenie, ktoré by zabezpečilo väčšiu objektivitu. V hre je zavedenie systému, ktorý bude spravovaný nezávislou treťou stranou, alebo dokonca umelou inteligenciou, čím by sa odstránila možná zaujatá kontrola rebríčkov.

slovakia

left justify in out

Tak sme sa dočkali, vážení. Po viacerých kontroverziách ohľadom váhových rebríčkov, o ktorých sme okrem iného písali aj článok, to Danu Whitea prestalo baviť a rozhodol sa konať. Jedenásť rokov po ich zavedení sa zdá, že v UFC prichádza veľká zmena.

V utorok generálny riaditeľ UFC, Dana White, vyjadril svoju frustráciu z toho, že Khalil Rountree je v UFC rebríčku ľahkej váhy na 8. mieste. Rountree nedávno uspel proti bývalému šampiónovi Alexovi Pereirovi, keď ho knokautoval v 3. kole, no v rebríčku sa neposunul nahor. Nie je to však jediná záležitosť, ktorá Whiteovi prekáža. Spomína aj stagnáciu Renata Moicana po dominantnom víťazstve nad Benoitom Saint-Denisom v septembri.

„Jednoducho nezvládam nekompetentnosť,“ povedal White po zápase Dana White's Contender Series 76. „Už to jednoducho nevydržím. Šialene ma to vytáča. Už nemôžem dovoliť, aby sa rebríčkami zaoberali ľudia, ktorým neverím, že vedia, o čom do p*dele hovoria. Jednoducho to nedokážem. Musím nájsť riešenie.“

Od roku 2013 o rebríčku hlasovala skupina vybraná UFC, pričom mnohí ďalší odmietli účasť. Niektoré médiá v súčasnom paneli sú rozpoznateľné alebo dokonca špecializované na tvrdé spravodajstvo. Iné sú rozhlasové stanice a miestne noviny, ktoré nie sú špecifické pre MMA.

Hoci White neuviedol podrobnosti o tom, ako by mal náhradný systém vyzerať, naznačil, že si v stredu vypočuje jeden návrh. „Zajtra mám stretnutie so skupinou ľudí, ktorí za mnou prídu s tým, že majú riešenie tohto problému,“ povedal White. „Dúfam, že majú pravdu, pretože sa to chystám zmeniť. Médiá už nebudú kontrolovať rebríčky v UFC.“ Jedným z riešení, proti ktorému sa White ohradil, boli interne kontrolované rebríčky. White povedal, že on, matchmakeri Mick Maynard a Sean Shelby a CBO UFC Hunter Campbell by sa na tomto procese nemali zúčastňovať kvôli možnej zaujatosti a že ho musí riadiť tretia strana.

„Nemôžeme to urobiť,“ povedal White. „Nemyslím si, že je správne, aby sme robili rebríček my. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte byť nestranní, je to nemožné. Budem k vám úprimný – niektorí bojovníci sa mi nepáčia. Sú bojovníci, ktorí sa mi naozaj páčia. Sú veci, ktoré sú pre tento biznis dobré.

„... Vôbec nechcem, aby sme to mali na starosti my. Ani ja, ani Sean (Shelby), ani Mick, ani Hunter – nikto. Musí to riadiť tretia strana alebo umelá inteligencia, alebo niečo podobné, čo bude robiť rebríčky. Nie je možné, aby to nebolo neobjektívne. Verím, že aj médiá sú zaujaté. Je nemožné, aby neboli.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMA Junkie, BloodyElbow, Foto: X / The Gateway Pundit
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies