Finančná správa opäť čelí hrozbe bombového útoku, kontroluje budovy

NETKY.SK • 16 Október 2024, 11:24 • 2 min
Finančná správa opäť čelí hrozbe bombového útoku, kontroluje budovy

BRATISLAVA - Finančná správa Slovenskej republiky obdržala výhražný e-mail s informáciou o hrozbe bombového útoku. Úrad okamžite spustil bezpečnostné opatrenia v spolupráci s políciou a prebiehajú kontroly nešpecifikovaných budov. Zamestnanci aj klienti sú vyzvaní na trpezlivosť počas týchto opatrení.

slovakia

left justify in out

Finančná správa Slovenskej republiky (FS) čelí opätovnej hrozbe bombového útoku, keď v utorok večer (15. 10.) obdržala výhražný e-mail, ktorý varoval pred možným nebezpečenstvom v jej nešpecifikovaných budovách.

Hovorca finančnej správy Daniel Súkup potvrdil, že úrad neberie situáciu na ľahkú váhu a okamžite zahájil krízové opatrenia v spolupráci s ozbrojenými zložkami Policajného zboru.

Napriek tomu, že predchádzajúce prehliadky budov boli negatívne, FS sa rozhodla neodkladať bezpečnostné opatrenia. Kontroly objektov sa začali už v nočných hodinách a pokračujú aj v nasledujúcich dňoch.

"Finančná správa začala krízovú situáciu okamžite riešiť aj v súčinnosti s ozbrojenými zložkami Policajného zboru. Pre možné ohrozenie zamestnancov FS, ako aj klientov a širokej verejnosti bolo potrebné preveriť všetky priestory," uviedol Súkup.

V rámci týchto opatrení bola verejnosť, ako aj daňové subjekty, požiadaná o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami, ktoré sú nevyhnutné počas prebiehajúcich kontrol. V budovách, kde boli prehliadky ukončené s negatívnym výsledkom, bola prevádzka zabezpečená v štandardnom režime.

Finančná správa sa tak dostala do ťažkej situácie, keďže posledný výhražný e-mail prijala v septembri. Úrad sa snaží reagovať na situácie, ktoré ohrozujú nielen jeho zamestnancov, ale aj občanov, ktorí využívajú jeho služby. Efektívne zvládanie takýchto krízových situácií je kľúčové pre udržanie dôvery verejnosti vo verejné inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FS SR, Polícia SR, Foto: openiazoch.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies