UFC 308: Legendárny Khamzat Chimaev sa vracia a je silnejší ako kedykoľvek predtým +VIDEO

NETKY.SK • 16 Október 2024, 16:13 • 3 min
UFC 308: Legendárny Khamzat Chimaev sa vracia a je silnejší ako kedykoľvek predtým +VIDEO

Khamzat Chimaev, jeden z najobávanejších bojovníkov UFC, sa po ročnej prestávke pripravuje na svoj veľký návrat do oktagonu, kde sa v zápase strednej váhy stretne s Robertom Whittakerom. Fanúšikovia reagujú na nové tréningové zábery a vyjadrujú sa o jeho výkonnosti a zdraví. Zatiaľ čo niektorí sú nadšení z jeho potenciálu, iní vyjadrujú obavy ohľadom jeho stability počas tréningov.

slovakia

left justify in out

Na UFC 308, 26. októbra sa Khamzat Chimaev po viac ako ročnej prestávke konečne vráti do oktagonu, keď sa v päťkolovom zápase stretne s Robertom Whittakerom. Napriek tomu, že je jedným z najobávanejších bojovníkov na súčasnej súpiske UFC, jeho nečinnosť spomalila kariérny postup, keďže za posledné dva roky bojoval len trikrát. Začiatkom tohto roka mal „Borz“ nastúpiť proti Robertovi Whittakerovi na úvodnom podujatí UFC v Saudskej Arábii, kde mali byť obaja hlavným zápasom. Avšak o niekoľko týždňov Chimaev opäť odstúpil.

Pred zápasom UFC 308 boli zverejnené nové zábery z tréningu Khamzata Chimaeva. Od svojho vstupu do UFC v roku 2020, 30-ročný Chimaev neustále trpel zdravotnými problémami, do takej miery, že zvažoval predčasný odchod do športového dôchodku.

Po nákaze COVID-19 Chimaev odstúpil z niekoľkých plánovaných zápasov proti Leonovi Edwardsovi a následky tejto choroby si na Čečencovi zrejme stále vyberajú svoju daň. Začiatkom tohto roka sa však „Borz“ opäť stretol so svojím bývalým trénerom a prezradil, že namiesto pretrénovania, ktoré považuje za príčinu svojich neustálych zdravotných komplikácií, teraz trénuje správne.

Chimaev priznal, že kedysi trénoval do vyčerpania, ale teraz ho tréneri nechávajú poriadne odpočívať a regenerovať medzi jednotlivými kolami a tréningami. Začiatkom tohto pondelka zverejnil Chimaevov kolega Ildir Aisin video, na ktorom je 30-ročný Chimaev vidieť počas jedného z tréningov, kde prudko shadowboxuje (tieňový box, trénujúci boxuje do vzduchu).

 

Khamzat vyzerá byť ,,v neskutovnej forme,, a my budeme dúfať, že tentokrát sa zápas uskutoční.
Khamzat vyzerá byť ,,v neskutovnej forme,, a my budeme dúfať, že tentokrát sa zápas uskutoční.
Zdroj: X / Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev sa pred svojím očakávaným zápasom strednej váhy proti Robertovi Whittakerovi zdá byť v skvelej forme, no niektorí fanúšikovia zostávajú skeptickí ohľadom jeho účasti na UFC 308. „Len dúfam, že Chimaev zostane zdravý. Všetci vieme, aký je talentovaný, len si nevie udržať zdravie, aby to mohol ukázať v klietke,“ vyjadril sa jeden z fanúšikov.

Ďalší fanúšik bol ohromený Chimaevovým tréningovým nasadením a napísal na sociálnu sieť X: „Mám pocit, že porazí Roberta a bude to vyzerať ľahko.“ Whittaker je považovaný za jeho najťažšiu skúšku doteraz, a to aj napriek tomu, že Chimaev naposledy nastúpil proti bývalému šampiónovi welterovej váhy Kamaru Usmanovi. „Zdemoluje divíziu,“ komentoval ďalší fanúšik na X.

Obaja, Chimaev aj Whittaker, dúfajú, že víťaz ich súboja postúpi do boja o titul proti šampiónovy Dricusovi Du Plessisovi. Avšak výkonný riaditeľ UFC Dana White nedávno potvrdil, že ďalším súperom Juhoafričana bude Sean Strickland.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Bloody Elbow, Foto: X / Khamzat Chimaev
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies