Srbská polícia v spolupráci s Europolom zadržala nebezpečného nájomného vraha + VIDEO

NETKY.SK • 16 Október 2024, 13:46 • 2 min
Srbská polícia v spolupráci s Europolom zadržala nebezpečného nájomného vraha + VIDEO

BELEHRAD - Srbské orgány, za pomoci Europolu, 15. októbra zatkli nebezpečného nájomného vraha, ktorého si najala zločinecká organizácia na vykonanie pomsty. Vrah bol identifikovaný vďaka analýze šifrovanej komunikácie organizovaného zločinu, ktorá viedla k odhaleniu sprisahania. Spolu so zločinom boli zatknutí aj jeho organizátor a dvaja komplici, ktorí sa podieľali na sledovaní obete a obstarávaní zbrane.

slovakia

left justify in out

Srbské orgány (policajné riaditeľstvo mesta Belehrad) v spolupráci s Europolom zatkli 15. októbra nebezpečného nájomného vraha, ktorého si najala zločinecká organizácia na vykonanie pomsty.

Táto osoba bola identifikovaná po tom, čo Europol poskytol dôležité spravodajské informácie, ktoré získal vďaka svojej práci na analýze šifrovaných komunikačných platforiem často používaných skupinami organizovaného zločinu.

Sprisahanie zorganizoval šéf organizovanej zločineckej skupiny, ktorý zohral kľúčovú úlohu pri nábere nájomného vraha a koordinácii logistiky vraždy. Vodca zločineckej skupiny zorganizoval plán úteku vraha, naverboval ďalších dvoch podozrivých, ktorí vykonávali sledovanie plánovanej obete, a zaobstaral zbraň použitú na vraždu, ktorá bola do Srbska privezená špeciálne na tento útok.

Obeť bola zavraždená v Belehrade v roku 2021. Strelec, ktorý predstieral, že je starší muž so silikónovou maskou a chodí krívajúc, strelil obeť do hlavy, keď prechádzal okolo neho.

Nájomný vrah bol spolu s organizátorom a dvoma komplicmi zatknutý v rámci tohto dňa.

Europol sa do operácie zapojil najmä v oblasti spravodajských informácií a operačnej podpory. Jeho experti spolupracovali so srbskými orgánmi na dekódovaní komunikácie podozrivého a poskytli spravodajské informácie, ktoré viedli k jeho identifikácii. Srbskí policajti boli na tento účel vyslaní do sídla Europolu v Haagu.

V deň akcie Europol vyslal do Belehradu špecializovaný tím, aby pomohol vnútroštátnym orgánom pri presadzovaní práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Europol, Foto: Europol
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies