Policajti zastavili muža, ktorý mal pri skúške na vodičák na traktor 1,87 promile alkoholu

NETKY.SK • 16 Október 2024, 14:12 • 2 min
Policajti zastavili muža, ktorý mal pri skúške na vodičák na traktor 1,87 promile alkoholu

KOŠICE - Dnes ráno sa v Košiciach odohrala kuriózna situácia, keď 37-ročný muž, ktorý mal skladať záverečné skúšky v autoškole na traktor, skončil v policajnej cele. Po zastavení jeho traktora policajti namerali v dychu alarmujúcich 1,87 promile alkoholu. Muž bol obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, jeho osud za volantom teraz závisí od rozhodnutia sudcu.

slovakia

left justify in out

Včera ráno sa na Košickom kraji odohrala kuriózna situácia, ktorá sa stala predmetom pozornosti polície a médií. 37-ročný Tomáš, ktorý mal práve na programe záverečné skúšky v autoškole na traktor, sa ocitol v nezávideniahodnej situácii.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu, ktorí v tom čase vykonávali bežné kontroly, zastavili jeho traktor, aby skontrolovali dodržiavanie predpisov.

Na prekvapenie všetkých sa zistilo, že Tomáš nebol schopný viesť vozidlo triezvo. Pri dychovej skúške, ktorú mu policajti vykonali krátko po ôsmej hodine ráno, namerali alarmujúcich 1,87 promile alkoholu v dychu, čo zodpovedá približne 0,90 mg/l alkoholu.

Takže skúšobná jazda, ktorá sa mala skončiť úspešne, sa napokon skončila predčasne.

Tomáš sa tak ocitol v policajnej cele, kde sa mu dostalo zadržania a obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jeho budúcnosť za volantom, či už traktora alebo iného vozidla, teraz závisí od rozhodnutia sudcu, ktorý sa vyjadrí po jeho vytriezvení.

Tento incident je varovaním nielen pre Tomáša, ale aj pre ostatných, ktorí si neuvedomujú vážnosť situácie, keď ide o jazdu pod vplyvom alkoholu. Polícia opäť pripomína, že alkohol a riadenie vozidla sú kombináciou, ktorá môže mať tragické následky.

Akýkoľvek pokus o jazdu pod vplyvom alkoholu je riskantný a nezodpovedný, najmä na takýchto nebezpečných vozidlách, ako sú traktory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Košiciach, Foto: ekomido.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies