Tragédia v Buenos Aires: Liam Payne z One Direction zomrel po páde z hotelového balkóna + VIDEO

NETKY.SK • 17 Október 2024, 08:09 • 2 min
Tragédia v Buenos Aires: Liam Payne z One Direction zomrel po páde z hotelového balkóna + VIDEO

BUENOS AIRES - Liam Payne, bývalý člen svetoznámeho boybandu One Direction, zomrel vo veku 31 rokov po tragickom páde z tretieho poschodia hotelovej izby v Buenos Aires. Polícia uviedla, že spevák mohol byť pod vplyvom drog alebo alkoholu. Jeho smrť zanechala fanúšikov v šoku a smútku, keď sa zhromaždili pred hotelom, aby si ho uctili.

slovakia

left justify in out

Liam Payne, bývalý člen boybandu One Direction, zomrel vo veku 31 rokov po páde z tretieho poschodia hotelovej izby v Buenos Aires, potvrdila polícia. Spevák zomrel v stredu o 17.00 miestneho času.

Polícia v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires uviedla, že Payne v stredu spadol z tretieho poschodia hotela Casa Sur v módnej štvrti Palermo. Utrpel "mimoriadne vážne zranenia" a na mieste ho vyhlásili za mŕtveho.

Hovorca ministerstva bezpečnosti mesta Buenos Aires Pablo Policicchio vo vyhlásení pre agentúru Associated Press uviedol, že polícia bola do hotela privolaná na základe hlásenia o "agresívnom mužovi, ktorý mohol byť pod vplyvom drog alebo alkoholu". Policicchio pre tlačovú agentúru uviedol, že Payne "sa hodil z balkóna svojej izby". Ďalšie podrobnosti neboli bezprostredne jasné a úrady smrť stále vyšetrujú.

Alberto Crescenti, šéf štátneho záchranného systému, povedal pre argentínsku televíznu stanicu Todo Noticias, že Payne spadol do vnútorného nádvoria hotela. "O niekoľko minút neskôr prišiel záchranný tím a potvrdil smrť tohto muža, o ktorom sme sa neskôr dozvedeli, že bol z hudobnej skupiny. V dôsledku pádu mal zranenia nezlučiteľné so životom. Nedalo sa nič robiť," povedal Crescenti.

Miestne médiá v Argentíne informovali, že Payne bol v Buenos Aires, aby sa zúčastnil na koncerte svojho bývalého kolegu z kapely One Direction Nialla Horana.

V stredajšom vyhlásení polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že do hotela prišla po oznámení o "agresívnom mužovi, ktorý mohol byť pod vplyvom drog a alkoholu". Manažér hotela povedal, že počul hlasný hluk v zadnej časti hotela, a keď polícia prišla, zistila, že muž spadol cez balkón vo svojej izbe, uvádza sa vo vyhlásení.

Stovky fanúšikov sa v stredu večer zhromaždili pred hotelom, ktorého vchod polícia uzavrela páskou. Nad ulicou visela tichá nedôvera. Priaznivci stáli v šoku, mnohí z nich v slzách, keď sa navzájom utešovali. Ďalší sa pozerali na hotel, ktorého všetky závesy boli zatiahnuté.

"Mám zlomené srdce. Pamätám si, že keď som bola dieťa, v škole som zažívala veľa šikany a jeho piesne mi pomáhali. Som zničená. Prišla som hneď, ako som sa dozvedela túto správu," povedala 26-ročná fanúšička Martina Belaustgui. "Pred niekoľkými týždňami som ho videla na Niallovom koncerte. Spieval, tancoval a skákal," dodala.

"Stretla som ho, keď som mal 12 rokov. Bol so svojou rodinou a ja som ho požiadala o fotografiu. Bol taký milý. Bola som taká plachá, snažil sa so mnou rozprávať, ale ja som nemohla nič povedať. Je mi to ľúto," povedala 25-ročná fanúšička Mariana Pinto.

Payne sa narodil v roku 1993 vo Wolverhamptone v Anglicku a mal len 16 rokov, keď sa v roku 2010 stal členom boybandu One Direction, ktorý založil hudobný manažér Simon Cowell v britskej reality šou The X Factor.

Skupina, ktorú tvorili Payne, Horan, Harry Styles, Louis Tomlinson a Zayn Malik, v tej sezóne súťaže X Factor nevyhrala, ale stala sa jednou z najväčších boybandov všetkých čias.

Na celom svete predali viac ako 70 miliónov nahrávok s hitmi ako What Makes You Beautiful, Night Changes a Steal My Girl.

Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan a Liam Payne (zľava) vystupujú ako skupina One Direction v relácii Today televízie NBC v roku 2012.
Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan a Liam Payne (zľava) vystupujú ako skupina One Direction v relácii Today televízie NBC v roku 2012.
Zdroj: AP Photo / Charles Sykes / Invision


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Al Jazeera, The Guardian, Reuters, Foto: USA Today
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies