Trnava plánuje nové tréningové haly za 11 miliónov eur v športovom areáli Slávia

NETKY.SK • 17 Október 2024, 08:38 • 2 min
Trnava plánuje nové tréningové haly za 11 miliónov eur v športovom areáli Slávia

TRNAVA - Mesto Trnava pripravuje výstavbu moderných tréningových hál v areáli Slávia, ktoré budú slúžiť miestnym športovým klubom aj širokej verejnosti. Projekt, s odhadovanými nákladmi vyše 11 miliónov eur, zahŕňa možnosť výstavby nových hál alebo rekonštrukciu existujúcej budovy.

slovakia

left justify in out

Mesto Trnava plánuje významnú investíciu do rozvoja svojho športového areálu Slávia, kde plánuje výstavbu nových tréningových hál. Celková výška nákladov na tento projekt je odhadovaná na viac než 11 miliónov eur.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Majtánová, Trnava už vyhlásila verejné obstarávanie na vypracovanie urbanisticko-architektonickej štúdie a nadväzujúcej projektovej dokumentácie. Oznámenie bolo zverejnené v utorok 15. októbra vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Nové tréningové haly budú mať regionálny význam a poskytnú moderné zázemie pre miestne športové kluby. Ich cieľom je zlepšiť podmienky pre športovcov všetkých vekových kategórií, vrátane zdravotne znevýhodnených, a zároveň sprístupniť športové zariadenia širšej verejnosti.

Primátor Peter Bročka zdôraznil, že nový komplex prinesie výrazné zlepšenia pre športový život v meste.

Mesto zvažuje dve alternatívy výstavby. Prvou je výstavba troch nových hál a súčasné zbúranie existujúcej haly Slávia. Druhou možnosťou je postaviť dve nové haly a súčasne zrekonštruovať existujúci objekt.

Tento projekt bude predchádzať výstavbe novej Mestskej športovej haly alebo rekonštrukcii súčasnej budovy, čím sa zabezpečí kontinuita športovej prípravy pre miestne kluby.

Najbližším krokom v tomto procese je vytvorenie ideovej štúdie architektonického návrhu a vypracovanie kompletnej projektovej dokumentácie, vrátane štúdie interiérov a exteriéru. Podľa Majtánovej bude do tvorby projektu zapojená aj športová verejnosť prostredníctvom participatívneho procesu.

Celková rozloha riešeného územia je približne 42 000 štvorcových metrov.

Mesto Trnava sa tiež plánuje uchádzať o externé zdroje financovania na realizáciu tohto projektu, aby zabezpečilo čo najefektívnejšie využitie verejných prostriedkov. Výstavba tréningových hál bude významným prínosom pre športovú infraštruktúru mesta a podporí rozvoj športových aktivít v celom regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Trnava, Foto: FB/Atletický klub AŠK Slávia Trnava
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies