Ministerstvo zdravotníctva opätovne vyhlasuje výzvu na rozšírenie mobilných hospicov: Príspevky do 87 400 eur pre zlepšenie starostlivosti

NETKY.SK • 17 Október 2024, 12:02 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva opätovne vyhlasuje výzvu na rozšírenie mobilných hospicov: Príspevky do 87 400 eur pre zlepšenie starostlivosti

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo novú výzvu na rozšírenie siete mobilných hospicov, kde oprávnení žiadatelia môžu získať príspevky až do výšky 87 400 eur bez DPH. Tieto investície majú zlepšiť materiálno-technické vybavenie a zvýšiť kvalitu paliatívnej starostlivosti, umožňujúc terminálne chorým pacientom dôstojne prežiť posledné mesiace života v domácnosti. Žiadosti je možné podávať do 31. januára 2025.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo opätovnú výzvu Rozšírenie siete mobilných hospicov. Oprávnení žiadatelia môžu požiadať o príspevok v maximálnej výške 87 400 eur bez DPH a svoje žiadosti predkladať do 31. januára 2025.

Investície do mobilných hospicov zlepšia materiálno-technické vybavenie a pomôžu tak zvýšiť kvalitu poskytovanej starostlivosti, v súlade s novými požiadavkami, ktoré vyplývajú z legislatívnych úprav.

Súčasný stav neodráža celkovú potrebu obyvateľstva, ktoré chce zabezpečiť terminálne chorým rodinným príslušníkom dôstojné prežitie posledných mesiacov života v domácom prostredí.

Predmetom výzvy je dostupnými a kvalitnými službami paliatívnej starostlivosti zabezpečiť terminálne chorým pacientom dôstojné prežitie posledných mesiacov života v domácom prostredí s cieľom čo najdlhšie zachovať autonómiu a dôstojnosť zomierajúceho človeka.

Rezort zdravotníctva v súvislosti s Plánom obnovy a odolnosti a nevyčerpaním finančných prostriedkov danú výzvu vyhlasuje už opakovane. Oproti pôvodnej výzve sa upravil systém hodnotenia.

Po novom nahradil bodové kritériá systém FIFO - first in first out. Žiadatelia teraz podávajú žiadosti cez Informačný systém plánu obnovy (ISPO) a výzva prináša novú schému minimálnej pomoci.

Oprávneným žiadateľom môže byť iba taký žiadateľ, ktorému neboli poskytnuté žiadne prostriedky mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci už uzatvorenej výzvy Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov (s kódom 13I03-21-V01).

Žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu môžu oprávnení žiadatelia predkladať od 21.10.2024 resp. do vyčerpania alokovaných finančných prostriedkov. V rámci projektu môžu žiadať oprávnení žiadatelia o úhradu výdavkov, ktoré mali v súvislosti s materiálno-technickým vybavením od 1. februára 2020. 

Vo výzve je celkovo alokovaných 1 054 373,61 eur bez DPH.

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZ SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies