Kompromis v zdravotníctve: Minister Kamil Šaško rokuje so zdravotníkmi o konsolidačných opatreniach

NETKY.SK • 17 Október 2024, 12:17 • 2 min
Kompromis v zdravotníctve: Minister Kamil Šaško rokuje so zdravotníkmi o konsolidačných opatreniach

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Kamil Šaško pokračuje v rokovaniach so zdravotníkmi o konsolidačných opatreniach, ktoré by mali zabezpečiť ozdravenie verejných financií a uspokojiť mzdové očakávania. Počas náročných diskusií sa snaží nájsť vyvážené riešenie, ktoré oznámi do konca týždňa.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Kamil Šaško pokračuje vo štvrtok v rokovaniach so zástupcami zdravotníkov ohľadom návrhu konsolidačných opatrení. Cieľom týchto rokovaní je nájsť kompromis medzi potrebou ozdravenia verejných financií a mzdovými očakávaniami zdravotníkov.

Šaško plánuje oznámiť výsledky rokovaní do konca týždňa, čo podčiarkuje jeho odhodlanie dosiahnuť dohodu, ktorá by uspokojila obidve strany.

Na sociálnej sieti minister uviedol, že rokovania sú náročné, pretože na schválené konsolidačné zákony nadväzuje aj konsolidačný štátny rozpočet. "Kompromis je jedinou šancou na úspech," zdôraznil Šaško.

Od začiatku týždňa, konkrétne od pondelka, sa aktívne zúčastňuje diskusií so zdravotníkmi a zároveň sa zaoberá aj možnosťami spolupráce s ministerstvom financií, ktoré vedie Ladislav Kamenický.

Minister zdravotníctva si je vedomý významu nájsť vyvážené riešenie, ktoré zohľadní potreby zdravotníkov, ale aj financie štátu. Očakáva sa, že rokovania prinesú výsledky, ktoré budú prínosné nielen pre zamestnancov v zdravotníctve, ale aj pre celkový systém zdravotnej starostlivosti na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Kamil Šaško, Foto: FB/Kamil Šaško
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies