REPORTÁŽ: Bratislavské módne dni ako nikdy predtým – ohromujúca show Jany Pištejovej a LOMBARDI FASHION HOUSE! Kto všetko sa ukázal na móle?

NETKY.SK • 17 Október 2024, 12:34 • 3 min
REPORTÁŽ: Bratislavské módne dni ako nikdy predtým – ohromujúca show Jany Pištejovej a LOMBARDI FASHION HOUSE! Kto všetko sa ukázal na móle?

Fantastické modely, celebritné modelky aj sexi telá! Netky si opäť nenechali ujsť prestížnu módnu udalosť roka Bratislavské módne dni. Módna ikona Jana Pištejová na nich oslávila 30-te výročie svojej tvorby a ako hosťa si pozvala Jozefa Grondžáka z LOMBARDI FASHION HOUSE. Výsledkom bola ohromujúca show, v ktorej sa predviedli modelka Andrea Verešová, speváčka Mária Čírová, raper Ego aj dcéry Patrície Vittekovej. Netky boli pri tom, pozrite si reportáž s exkluzívnymi rozhovormi.

slovakia

left justify in out

Prvý deň jesennej edície Bratislavských módnych dní | Lexus priniesol okrem nádejí v podobe Nových tvárí módnej scény aj absolútnu návrhársku špičku a ukázal, prečo sa Bratislavské módne dni radia medzi najdôležitejšie módne udalosti na Slovensku. Na móle sa predviedli unikátne modely z dielní renomovaných návrhárov, medzi ktorými nechýbali exkluzívne kolekcie od značiek La Rena, Fancy’s, Zuzany Hakovej, Marty Šulekovej a Lenky Poulovej. Večer zdobili aj modely svetových značiek, ako sú Vera Wang, Pronovias a Empire du Marié / Noble Fashion Shop, ktoré priniesli dotyk medzinárodnej elegancie a sofistikovanosti. Prehliadku uzavrela Michaela Ľuptáková, ktorá svojimi výnimočnými kreáciami opäť potvrdila svoj status jednej z najtalentovanejších dizajnérok na slovenskej scéne. Súčasťou BMD je už desať rokov súťaž pre talentovaných módnych tvorcov NOVÉ TVÁRE MÓDNEJ SCÉNY. Témy NA KRÁSNOM MODROM DUNAJI sa podľa poroty zhostila najlepšie finalistla Klára Bobeková.

Nove tvare BMD
Nove tvare BMD
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Tohtoročná súťažná téma NA KRÁSNOM MODROM DUNAJI dala možnosť súťažiacim čerpať inšpiráciu z rôznych aspektov spojených s touto témou. Mohli sa zamerať na samotnú rieku, jej farby, históriu či krajiny, ktorými Dunaj preteká,“ povedala pre Netky organizátorka devätnástich ročníkov Bratislavských módnych dní | LEXUS Mária Reháková.

Mária Čírová
Mária Čírová
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Druhý deň Bratislavských módnych dní patril oslave 30. výročia tvorby dizajnérky Jany Pištejovej.

Hlavným programom je oslava tridsiateho výročia tvorby Janky Pištejovej. Ďakujem jej a zo srdca gratulujem. Nesmierne si vážim, že sa to rozhodla osláviť práve tu na Bratislavských módnych dňoch | LEXUS. Nevynechala ani jeden ročník, za čo jej veľmi ďakujem. Svoje kroky už od začiatku budovania jej značky zdieľala s nami. Vždy nám bolo cťou, byť jej podporou,” vyhlásila Mária Reháková.

Jana Pištejová oblieka mnohé známe tváre. O svojich šatách hovorí, že jej modely vystihuje sexepíl, ženskosť, elegancia a absolútna nevinnosť. Prehliadky otvorila i zatvorila ako to už býva zvykom hlavná tvár Pištejkinej módy – modelka Andrea Verešová.

Andrea Verešová
Andrea Verešová
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Na módnej scéne sa cítim fajn. Mám rada česko-slovenský trh, komunikáciu s klientkami a aj to, že si môžem byť pánom svojho času. Ale hlavne, že môžem tvoriť to, čo ma baví a pracovať so super ľuďmi. Na móle ste videli retrospektívnu kolekciu, ktorá bola spomienkou na moju rockovú éru. Vytvorila som ju na Bratislavské módne dni pred 15-timi rokmi. Druhá kolekcia bola v spolupráci s LOMBARDI FASHION HOUSE, spolu sme vytvorili biele outfity. A na záver som dala moju klasiku, ktorou bola kolekcia spoločenských šiat, ktoré sa odo mňa vždy očakávajú,“ neskrývala radosť módna návrhárka Jana Pištejová.

Jana Pištejová
Jana Pištejová
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Hosťom Jany Pištejovej bol uznávaný slovenský dizajnér Jozef Grondžák a jeho značka LOMBARDI FASHION HOUSE, ktorá už roky udáva trendy na našej scéne. Módna show plný zvučných mien a fantastických modelov ohromila všetkých divákov.

Dnes sme mali toľko veľa modelov, ako ešte na žiadnej prehliadke. Kolekcia bola rôznorodá, teším sa, že sa ľuďom páčila. Pri jej vytváraní som sa spojil s akademickou maliarkou a textilnou dizajnérkou Ivetou Lederer. Modelom sa po móle kráčalo pohodlne, obuli ich štýlové barefootové značky Barebarics a Be Lenka. Fotograf Radoslav Orenič, ktorý pravidelne organizuje výber modelov  tentoraz zabezpečil aj medzinárodnú účasť. Z Haiti sa predstavil Theodore Bien-aime a z Česka známy moderátor TV Prima, Josef Mádle. Hlavným posolstvom mojej práce je vytvárať kúsky, ktoré oslavujú individualitu a autenticitu. Verím, že móda je mocným nástrojom na sebavyjadrenie, a že každý by mal mať možnosť prezentovať svoj jedinečný štýl prostredníctvom svojho šatníka. Moje návrhy uprednostňujú pohodlie, kvalitu a všestrannosť,“ povedal Netkám Jozef Grondžák z LOMBARDI FASHION HOUSE

obrazok
Lombardi show
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský
obrazok
Ego Yael Vittek
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský
obrazok
Mister Marek Jastrab
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Na móle predviedli obleky raper Ego, viacerí víťazi súťaže Mister Slovenskej republiky, herec Karol Tóth, Martin Šmahel, ale aj syn speváčky Márie Čírovej Hugo Kachút. Nechýbala ani sexi pánska spodné bielizeň, ktorá má každý rok veľký úspech najmä u žien. Fanúšikom značky LOMBARDI je aj krasológ Jozef Oklamčík, ktorý na BMD prišiel s manželkou.

Ja sa cítim najlepšie v obleku značky LOMBARDI FASHION HOUSE, mám s ňou tie najlepšie skúsenosti. Jožko Grondžák ma oblieka už roky. Prišiel som len kvôli nemu, pretože odlietam do Pekingu,“ prezradil Jozef Oklamčák, riaditeľ súťaže Mister Slovensko, zakladateľ Miss Slovensko a prezident  ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA.

Jozef Oklamčák s manželkou
Jozef Oklamčák s manželkou
Zdroj: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský

Energiou nabitú show osviežilo aj vystúpenie trojice EGO, Matúš Kolárovský a Thia Vitteková. Skladbu Unikát zaspievala speváčka  Mária Čírová, ktorá mala okrem syna Huga na móle aj dcéru Zoe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Nina Brnová, Zdroj foto: Vlastislav Olach a Andrej Hrušovský
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies