Najmenej 5 mŕtvych a desiatka zranených pri požiari vo väznici v strednom Peru + VIDEO

NETKY.SK • 17 Október 2024, 13:38 • 2 min
Najmenej 5 mŕtvych a desiatka zranených pri požiari vo väznici v strednom Peru + VIDEO

LIMA - Najmenej päť ľudí zahynulo a viac ako tucet utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v utorok večer vo väznici v peruánskom meste Huancayo, potvrdil v stredu Národný ústav pre výkon trestu (INPE).

slovakia

left justify in out

Inštitúcia vo svojom vyhlásení spresnila, že k požiaru došlo o 21:30 miestneho času v obuvníckej dielni druhého pavilónu väznice Huancayo, čo malo za následok päť úmrtí, zrejme "v dôsledku udusenia".

Uviedla, že keď sa o situácii dozvedeli bezpečnostní pracovníci, informovali miestnych hasičov, ktorí potom prišli s najmenej 30 členmi spolu so sanitkami a podpornými vozidlami.

Podľa vyhlásenia sa na záchrannej akcii podieľalo aj 100 príslušníkov peruánskej národnej polície, prokurátor v službe, sanitky záchrannej zdravotnej služby a ďalšie oddelenia.

INPE dodal, že v súlade so stanovenými bezpečnostnými protokolmi boli väzni z druhého pavilónu evakuovaní na bezpečné miesto, aby sa zaručila ich fyzická bezpečnosť, a že poskytuje pomoc príslušným orgánom pri vyšetrovaní prípadu.

Podľa správ súkromnej televíznej stanice Exitosa sa predpokladá, že požiar mohol vzniknúť v dôsledku skratu v dielni na výrobu obuvi, ktorý sa rýchlo rozšíril vďaka horľavým materiálom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: LaRepublica.pe
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies