Nové očkovanie proti COVID-19 už dostupné v ambulanciách po celom Slovensku

NETKY.SK • 18 Október 2024, 09:48 • 2 min
Nové očkovanie proti COVID-19 už dostupné v ambulanciách po celom Slovensku

BRATISLAVA - Od 15. októbra môžu ambulantní lekári po celom Slovensku očkovať pacientov novou vakcínou Comirnaty JN.1 proti ochoreniu COVID-19. Očkovanie je dostupné nielen vo veľkých mestách, ale aj v menších obciach, pričom sa doň zapojilo už 88 ambulancií. Pacienti sa môžu zaočkovať aj v ambulanciách, kde nie sú kapitovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od 15. októbra môžu ambulantní lekári pre dospelých, deti aj špecialisti začať očkovať pacientov najnovšou vakcínou Comirnaty JN.1 proti ochoreniu COVID-19. Ministerstvo zdravotníctva SR potvrdilo, že očkovanie bude dostupné nielen vo veľkých mestách, ale aj v menších obciach.

Aktuálne sa do očkovacieho procesu zapojilo 88 ambulancií a tento počet môže rásť, keďže prihlasovanie je stále možné.

Ambulancie môžu očkovať aj pacientov, ktorí u nich nie sú evidovaní. Proces očkovania bude prebiehať rovnako ako v minulosti, pričom distribúcia vakcín je zabezpečená v spolupráci s lekárňami.

Ambulancie, ktoré sa chcú zapojiť do očkovania, musia uzavrieť zmluvu o spolupráci s ministerstvom. Manažment objednávania pacientov zostáva v kompetencii jednotlivých zdravotníckych zariadení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZ SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies