Počet obetí epidémie cholery v Nigérii stúpol na 378

NETKY.SK • 18 Október 2024, 10:31 • 2 min
Počet obetí epidémie cholery v Nigérii stúpol na 378

ABUJA - Počet úmrtí v dôsledku vypuknutia cholery v Nigérii sa zvýšil z 359 začiatkom tohto mesiaca na 378, pričom počet podozrivých prípadov od začiatku nákazy v januári presiahol 14 000 v najľudnatejšej africkej krajine, uviedol vo štvrtok vysokopostavený predstaviteľ verejného zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

K 13. októbru bolo v 35 z 36 štátov nahlásených najmenej 14 237 podozrivých prípadov, pričom miera úmrtnosti predstavovala 2,7 %, uviedol na tlačovej konferencii v hlavnom meste Abuja Jide Idris, vedúci Nigérijského centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (NCDC).

"Cholera zostáva významným problémom pre verejné zdravie, najmä v štátoch postihnutých povodňami a zlou vodohospodárskou a hygienickou infraštruktúrou," uviedol Idris a dodal, že za epicentrá epidémie bolo označených päť severných štátov: Borno, Adamawa, Jigawa, Yobe a Kano.

Uviedol, že NCDC vyslalo do postihnutých oblastí tímy rýchlej reakcie a v rámci boja proti epidémii uskutočnilo reaktívne očkovanie proti cholere v táboroch pre vnútorne vysídlené osoby.

Ilustračné foto - chlapec prechádza okolo kanalizácie okolo domov v Abuji, Nigéria, 3. septembra 2021.
Ilustračné foto - chlapec prechádza okolo kanalizácie okolo domov v Abuji, Nigéria, 3. septembra 2021.
Zdroj: VOA News / AP

Cholera, vysoko virulentné ochorenie, ktoré sa v najťažšej forme vyznačuje náhlym nástupom akútnej vodnatej hnačky, môže viesť k smrti dehydratáciou.

Je to náhle ochorenie, ku ktorému dochádza, keď človek prehltne jedlo alebo vodu kontaminovanú baktériou Vibrio cholerae

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa na celom svete každoročne cholerou nakazia 1,3 až 4 milióny ľudí, čo vedie k 21 000143 000 úmrtiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, WHO, Foto: Punch Newspapers
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies