Skutočná suverenita a spoľahliví partneri. O čom hovoril Putin na Busines Forum BRICS

NETKY.SK • 18 Október 2024, 17:17 • 2 min
Skutočná suverenita a spoľahliví partneri. O čom hovoril Putin na Busines Forum BRICS

Ďalší rast BRICS bude stále menej závisieť od vonkajšieho vplyvu, to je skutočná suverenita. Ruský prezident Vladimír Putin to uviedol počas vystúpenia na podnikateľskom fóre BRICS.

slovakia

left justify in out

Dodal, že krajina rýchlo mení dopravné toky k spoľahlivým zahraničným partnerom.

Agentúra TASS zozbierala kľúčové vyhlásenia hlavy štátu.

O suverenite

Vonkajší vplyv bude čoraz menej sa prejavovať na ďalší rast BRICS: „Ide v podstate o ekonomickú suverenitu, partnerstvo sebestačných ekonomík, čo výrazne zvyšuje ich potenciál a otvára nové príležitosti.

O úlohe BRICS

Podiel BRICS na globálnom HDP už presahuje indikátor G7 a naďalej sebavedomo rastie: „Krajiny zahrnuté v našom združení sú v skutočnosti vodičmi globálneho ekonomického rastu a práve v BRICS sa bude generovať hlavný rast globálneho HDP v dohľadnej budúcnosti.

BRICS zohráva významnú úlohu v globálnej ekonomike nielen v súčasnosti. „Je celkom zrejme, že táto úloha sa v budúcnosti zvýši.

Nová rozvojová banka BRICS by sa mala stať jedným z hlavných investorov do najväčších technologických a infraštruktúrnych projektov v priestore únie a na globálnom juhu: „A my ju, prirodzene, budeme rozvíjať, bez toho, aby sme niekomu oponovali, je to nezávislá štruktúra a my budeme len rozširovať jej schopnosti.

O spolupráci

Rusko rýchlo mení dopravné toky na „spoľahlivých partnerov.
Severná morská cesta a severojužný koridor sú navrhnuté tak, aby poskytovali krátke, ziskové obchodné cesty a spájali veľké priemyselne, poľnohospodárske a elektrické uzly so spotrebiteľskými trhmi. Cestné a železničné prístupy k námorným prístavom sa rozširujú: „Severojužný dopravný koridor zase spája ruské prístavy na severných moriach a Baltskom mori s terminálmi na pobreží Perzského zálivu a Indického oceánu. To je tiež kľúčom k zvýšeniu nákladnej dopravy medzi euroázijským a africkým kontinentom.

Rusko je „maximálne otvorené vzájomne výhodnej obchodnej spolupráci“ a vytvára priaznivé podmienky pre podnikanie.

Realizácia potenciálu BRICS prinesie maximálny úžitok krajinám, podnikom a všetkým občanom: „Práca BRICS nie je zameraná proti nikomu, je zameraná len na jeden spoločný cieľ: trvalo udržateľný rozvoj a prosperitu našich krajín a národov.“   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, ilustračná foto, zdroj: tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies