Zrútenie prístaviska na ostrove Sapelo v Georgii si vyžiadalo sedem obetí

NETKY.SK • 20 Október 2024, 08:35 • 2 min
Zrútenie prístaviska na ostrove Sapelo v Georgii si vyžiadalo sedem obetí

Na americkom ostrove Sapelo v štáte Georgia zahynulo najmenej sedem ľudí po zrútení časti prístaviska pre lode. Viacerých zranených previezli do nemocníc, zatiaľ čo záchranné zložky stále pátrajú po možných ďalších preživších. Incident sa stal počas podujatia komunity Gullah/Geechee.

slovakia

left justify in out

Sedem ľudí prišlo o život, keď sa v sobotu na ostrove Sapelo v americkom štáte Georgia zrútila časť prístaviska pre lode.

Do nemocníc previezli viacerých zranených. Posádky americkej pobrežnej stráže, hasičského zboru okresu McIntosh, ministerstva prírodných zdrojov štátu Georgia a ďalšie záchranné zložky začali pátrať po možných ďalších preživších, oznámil hovorca ministerstva prírodných zdrojov Georgie, Tyler Jones.

Jones upresnil, že lávka v prístave sa zrútila práve v čase, keď sa na ostrove zhromažďovali davy ľudí na podujatie komunity Gullah/Geechee, potomkov černošských otrokov.

Ostrov Sapelo sa nachádza približne 100 kilometrov južne od mesta Savannah a je prístupný iba loďou z pevniny.

Obrazok
Zdroj: The Savannah Tribune


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AP, Foto: ABC News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies