Lietadlo Boeing 767 muselo núdzovo zastaviť vzlet v Dakare pre technickú poruchu

NETKY.SK • 20 Október 2024, 09:00 • 2 min
Lietadlo Boeing 767 muselo núdzovo zastaviť vzlet v Dakare pre technickú poruchu

V sobotu bolo lietadlo prenajaté spoločnosťou Delta nútené núdzovo prerušiť vzlet z letiska v Dakare kvôli technickej poruche. Let smeroval do New Yorku a na palube bolo 213 cestujúcich, ktorí incident prežili bez zranení. Prípadom sa zaoberá národná agentúra pre bezpečnosť letectva.

slovakia

left justify in out

Lietadlo typu Boeing 767, ktoré mala prenajaté spoločnosť Delta, muselo v sobotu núdzovo prerušiť svoj vzlet z letiska v Dakare kvôli technickej poruche. O incidente informovalo senegalské ministerstvo leteckej dopravy v noci na nedeľu a dodalo, že lietadlo smerovalo do New Yorku.

„V čase vzletu lietadlo vykonalo zrýchľovací manéver, po ktorom muselo núdzovo zastaviť pre technickú poruchu," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Pilotovi sa podarilo bezpečne zastaviť lietadlo, pričom nikto zo 213 cestujúcich na palube neutrpel zranenie.

Let bol odložený po incidente, ktorý sa odohral okolo 11:30 miestneho času.
Prípad vyšetruje národná agentúra pre bezpečnosť letectva (BEA), ako uviedlo ministerstvo.

Sobotňajší incident sa stal po sérii bezpečnostných problémov s lietadlami Boeing, vrátane jedného, ktorý sa odohral na medzinárodnom letisku v Dakare v máji. Vtedy pri štarte zišiel z dráhy Boeing 737/300, pričom utrpelo zranenia 11 ľudí. Letisko bolo na niekoľko hodín uzavreté. Lietadlo, ktoré prevádzkovala spoločnosť Air Senegal, bolo prenajaté od súkromnej spoločnosti Transair.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies