Snoop Dogg: Od drsných začiatkov po legendu rapu a podnikania +VIDEO

NETKY.SK • 20 Október 2024, 13:45 • 2 min
Snoop Dogg: Od drsných začiatkov po legendu rapu a podnikania +VIDEO

Snoop Dogg, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus Jr., prešiel náročnou cestou od väzenia a kontroverzií až po svetovú slávu. Dnes oslavuje 53 rokov a je nielen ikonou rapu, ale aj podnikateľom a hercom. Jeho úspech pramení z debutového albumu Doggystyle, no pokračuje aj vo filmoch, podnikaní s vínom či marihuanou, a pripravuje ďalšie projekty vrátane nového albumu a turné.

slovakia

left justify in out

Náročné začiatky a úspech

Začiatky rapera Snoop Dogga boli, jednoducho povedané, náročné. Väzenie, prvenstvo v Crip Walku, preslávenom hip-hopovom kroku z videa „Drop It Like It’s Hot“, a rôzne kontroverzie sprevádzali jeho cestu.

Dnes je raper populárnejší než kedykoľvek predtým, uvádza Forbes. Aké je tajomstvo jeho úspechu? Kto je Snoop Dogg?


Skutočné meno a debutový album

Všetci ho poznajú pod pseudonymom Snoop Dogg, Snoop Doggy Dog alebo Snoop Lion. Možno ťa prekvapí, že jeho skutočné meno je Calvin Cordozar Broadus, Jr.

Americký raper dnes oslavuje 53. narodeniny a za svoj život dosiahol už veľa. Prelomový moment v jeho hudobnej kariére predstavoval debutový album Doggystyle, ktorý vydal v roku 1993 cez vydavateľstvo Death Row Records. Počas prvého týždňa predaja sa predalo takmer milión kópií. Úspech však nezískal len tento album, aj keď bol certifikovaný štyrmi platinovými platňami.
Jeho druhý album, The Doggfather, ktorý vyšiel o tri roky neskôr, sa takisto tešil obrovskému úspechu a bol certifikovaný dvoma platinovými platňami.

Obrazok
Zdroj: eBay

Rôznorodé aktivity

Snoop sa venuje nielen reggae a gospelovej hudbe, ale objavil sa aj vo filmoch ako Old School a Training Day. Okrem toho je spevákom, skladateľom a hereckým talentom. Ak si fanúšik speváckych súťaží a zároveň Snoop Dogga, určite si pozri The Voice, kde na jeseň koučuje.

 

Nový album a podnikateľské aktivity

Snoop v súčasnosti pripravuje aj nový album s názvom Missionary a angažuje sa v rôznych podnikateľských aktivitách. Dr. Dre, spoluzakladateľ Death Row Records, produkuje jeho nový album a hovorí, že s ním je vždy spojená miera nebezpečenstva, ale aj zábava. Na margo marihuany sa vyjadril, že je v ich prostredí legálna, čo určite pomáha, pretože podľa jeho slov „nikdy nezmeníme to, kým sme“.

Vino a vplyv

Pred štyrmi rokmi uzavrel raper licenčnú zmluvu s 19 Crimes, čo mu umožnilo uviesť na trh červené víno so svojou tvárou na etikete. Tržby od spustenia dosiahli 10 miliónov dolárov, pričom ročný cieľ bol splnený už v prvých šiestich týždňoch. Snoop Doggov vplyv je naozaj citeľný; keď koncom minulého roka oznámil, že prestane fajčiť, spôsobil pokles akcií verejne obchodovateľnej marihuany.

obrazok
Zdroj: Triangle Around Town
obrazok
Zdroj: www.ireport.cz

Značka cannabis a budúcnosť

Fajčiť však evidentne neprestal; minulý rok propagoval bezdymovú verziu a aktuálne spustil vlastnú značku Death Row Cannabis. Obchody má v Los Angeles a Amsterdame. Vydavateľstvo Death Row Records vyhlásilo v roku 2006 bankrot, no Snoopovi sa stalo srdcovou záležitosťou a pomohlo mu. V roku 2022 ich odkúpil za odhadovaných 10 miliónov dolárov od Blackstone.

O svojom novom albume sa vyjadruje pozitívne a považuje ho za jeden z najlepších, aké kedy vytvoril.

Obrazok
Zdroj: West Coast Styles

Plány do budúcna
Americký raper sa rozhodne nechystá spomaliť. Na budúci rok plánuje turné a hovorí, že pri budovaní svojej kariéry ho motivuje jeho 12 vnúčat a účastníci Snoop Youth Football League, ktorú finančne podporuje.

obrazok
Zdroj: People.com
obrazok
Zdroj: UPI


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: wikipedia, Foto: Singersroom.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies