Ukrajinské drony zasiahli kľúčového výrobcu výbušnín na ruskom území: Masívne útoky pokračujú + VIDEO

NETKY.SK • 21 Október 2024, 08:08 • 2 min
Ukrajinské drony zasiahli kľúčového výrobcu výbušnín na ruskom území: Masívne útoky pokračujú + VIDEO

Ukrajinské drony v noci zasiahli závod na výrobu vojenských výbušnín v Dzeržinsku, ktorý hrá kľúčovú rolu v ruskom vojnovom úsilí, a vojenské letisko v Lipeckej oblasti. Ruské ministerstvo obrany oznámilo zostrelenie viac než stovky ukrajinských dronov, pričom útoky vyvolali výbuchy a požiare. Kyjev tieto operácie označil za odvetu za pokračujúce ruské letecké údery na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Ukrajina v noci zasiahla výrobcu vojenských výbušnín hlboko na ruskom území, ako aj skladovaciu infraštruktúru na vojenskom letisku v Lipecku, uviedol vo vyhlásení kyjevský generálny štáb.

Ruské jednotky protivzdušnej obrany zostrelili 110 ukrajinských dronov nad krajinou, uviedlo v nedeľu ruské ministerstvo obrany, vrátane jedného nad Moskovskou oblasťou, 43 nad pohraničnou oblasťou Kursk a 27 nad juhozápadnou Lipeckou oblasťou.

Ruský kanál SHOT Telegram informoval, že drony sa pokúsili zasiahnuť štátny podnik Ya. M. Sverdlov v meste Dzeržinsk v Nižnonovgorodskej oblasti, približne 400 km východne od Moskvy.

Na závod na výrobu výbušnín, ktorý je jedným z najväčších výrobcov svojho druhu a ktorý ruské sily použili vo vojne, ktorú Moskva začala proti Ukrajine vo februári 2022, sa vzťahujú sankcie Spojených štátov a Európskej únie.

Takéto rozsiahle letecké útoky sú v Rusku stále pomerne zriedkavé.

Kyjevský generálny štáb v príspevku na Telegrame uviedol, že továreň Sverdlov vyrábala chemické komponenty pre delostreleckú muníciu a letecké bomby, a dodal, že stále vyhodnocuje škody spôsobené útokom.

Uviedla tiež, že dron založil požiar na vojenskom letisku v Lipeckej oblasti.

Pri útoku dronu na priemyselnú zónu v meste Dzeržinsk utrpeli ľahšie zranenia štyria hasiči, uviedol gubernátor regiónu bez toho, aby špecifikoval cieľ útoku.

Ruské ministerstvo obrany na Telegrame uviedlo, že nad Nižným Novgorodom bolo zničených osem ukrajinských dronov. Obyvatelia hlásili silné výbuchy a biely dym v oblasti závodu, informovala agentúra SHOT.

Starosta Moskvy Sergej Sobjanin na Telegrame uviedol, že v Ramenskej štvrti Moskovskej oblasti spadli trosky, ale nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam.

Kyjev často uvádza, že jeho letecké útoky sú zamerané na infraštruktúru, ktorá je kľúčová pre ruské vojnové úsilie, a sú reakciou na pokračujúce letecké útoky Moskvy na Ukrajinu.

Ruskí predstavitelia často nezverejňujú celý rozsah škôd spôsobených útokmi dronov, najmä na vojenskej, dopravnej alebo energetickej infraštruktúre.

Kyjev vypustil viac ako 100 bezpilotných lietadiel nad Ruskom, pri raketovom útoku na Ukrajinu bolo zranených 17 ľudí.
Kyjev vypustil viac ako 100 bezpilotných lietadiel nad Ruskom, pri raketovom útoku na Ukrajinu bolo zranených 17 ľudí.
Zdroj: Times Of India


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Al Jazeera, Foto: Chicago Tribune
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies