Hasiči zasahovali 474-krát za týždeň, najviac v Banskobystrickom kraji

NETKY.SK • 21 Október 2024, 13:21 • 2 min
Hasiči zasahovali 474-krát za týždeň, najviac v Banskobystrickom kraji

BRATISLAVA - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru mali uplynulý týždeň viac ako 470 zásahov, z toho najviac v Banskobystrickom kraji. Okrem požiarov poskytovali pomoc pri dopravných nehodách a zásahovali aj pri nebezpečných látkach.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) mali uplynulý týždeň veľmi náročný, keď celkovo zasahovali 474-krát. Z toho bolo 130 zásahov v súvislosti s požiarom.

Najviac zásahov bolo evidovaných v Banskobystrickom kraji, kde hasiči zasahovali až 27-krát. Informáciu o počte zásahov poskytol HaZZ na svojej sociálnej sieti.

Okrem požiarov sa hasiči zamerali aj na poskytovanie technickej pomoci, ktorú vykonali 139-krát. Zásahy pri dopravných nehodách tvorili významnú časť, keď hasiči zasahovali 167-krát.

Okrem toho sa museli vysporiadať aj s nebezpečnými látkami, pri ktorých zásahoch zasahovali 28-krát.

Tieto štatistiky ukazujú na neustálu pripravenosť a nasadenie hasičov, ktorí denne čelí rôznym výzvam, od požiarov až po záchranné akcie pri nehodách a technickú pomoc.

HaZZ pokračuje v monitorovaní situácie a v prípade potreby je vždy pripravený zasiahnuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HaZZ, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies