Muž zranený v lese tvrdil, že ho napadol medveď, no žiadne stopy po zvierati neboli nájdené

NETKY.SK • 21 Október 2024, 16:48 • 2 min
Muž zranený v lese tvrdil, že ho napadol medveď, no žiadne stopy po zvierati neboli nájdené

KOŠICE - 34-ročný muž, ktorý tvrdil, že ho v lese pri obci Budimír napadol medveď, bol nájdený so zranením kolena a 2,28 promile alkoholu v tele. Po dôkladnom pátraní po medveďovi sa žiadne stopy po zvierati nezistili. Polícia zaisťovala zbraň muža a začala vyšetrovanie.

slovakia

left justify in out

V sobotu 19. októbra museli policajti a záchranári zasahovať v lese pri obci Budimír v okrese Košice-okolie, kde bol nájdený 34-ročný muž so zranením kolena, ktorý tvrdil, že ho napadol medveď.

Po príchode polície však neboli zistené žiadne stopy po medveďovi, ani výskyt zvieraťa. Muž bol zranený a v jeho tele bolo zistené 2,28 promile alkoholu.

Podľa informácií policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej, muž v čase príchodu policajtov javil známky požitia alkoholu a bol v bezvedomí. Po poskytnutí prvej pomoci sa muž vyjadril, že ho napadol medveď, no ani po prehliadke terénu, ani po dôkladnom pátraní sa medveďa nepodarilo nájsť.

Na mieste zasahovali aj hasiči, ktorí v ťažko prístupnom teréne transportovali zraneného muža na miesto, kde bol naložený do sanitky a prevezený do nemocnice.

Keďže muž mal pri sebe zbraň, tá bola polícia okamžite zaistená. Následne ju poslali na oddelenie zbraní a streliva na ďalšie vyšetrenie. Vyšetrovateľ zatiaľ neuviedol, či bol muž pod vplyvom alkoholu počas manipulácie so zbraňou.

Zasahujúci hasiči potvrdili, že na mieste boli prítomní aj členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru. Hasiči s technikou prehľadali lokalitu, pričom jedna z vyhľadávacích skupín zaznamenala výstrely. Po nájdení zranenej osoby mu bola okamžite poskytnutá prvá pomoc a následne bol transportovaný k sanitnému vozidlu.

Zatiaľ nie je jasné, či muž zranenie utrpel v dôsledku vlastnej nepozornosti alebo bol jeho zranenie súviselo s nejakým iným incidentom. Polícia aj hasiči stále pokračujú vo vyšetrovacích krokoch, aby objasnili všetky okolnosti tejto udalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR v Košiciach, HaZZ, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies