Robert Fico navštívi Čínu: Očakáva nové ekonomické príležitosti pre Slovensko

NETKY.SK • 22 Október 2024, 09:21 • 2 min
Robert Fico navštívi Čínu: Očakáva nové ekonomické príležitosti pre Slovensko

BRATISLAVA - Premiér SR Robert Fico sa na prelome októbra a novembra vydá na oficiálnu návštevu Číny. Spolu s ním pocestuje aj delegácia slovenských podnikateľov s cieľom prehĺbiť ekonomickú spoluprácu medzi oboma krajinami. Fico verí, že návšteva prinesie nové príležitosti pre slovenský export a obchod.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády Slovenskej republiky, Robert Fico, sa na prelome októbra a novembra chystá na viacdňovú oficiálnu návštevu Čínskej ľudovej republiky (ČĽR). Tento významný diplomatický krok je súčasťou snahy o prehĺbenie bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Čínou, pričom sa osobitne zameriava na rozvoj ekonomickej spolupráce.

V rámci príprav na túto návštevu Fico včera na Úrade vlády SR v Bratislave prijal čínskeho mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca na Slovensku, Cai Geho.

Počas stretnutia diskutovali o možnostiach spolupráce, najmä v oblasti obchodu a investícií. Premiér Fico vyjadril nádej, že nadchádzajúca cesta do Číny prinesie nové ekonomické príležitosti pre Slovensko.

"Verím, že táto významná cesta prinesie nové ekonomické príležitosti pre našu krajinu. Potenciál Číny v tejto oblasti je obrovský," uviedol Fico.

Významnú úlohu v nadchádzajúcej návšteve budú zohrávať aj slovenskí podnikatelia. Spolu s premiérom odcestuje do Číny delegácia, ktorá zahŕňa desiatky predstaviteľov slovenských firiem, pričom cieľom je vytvoriť nové obchodné partnerstvá a posilniť slovenský export na čínsky trh.

Fico zároveň zdôraznil, že Slovenská republika považuje Čínu za priateľskú krajinu, s ktorou nemá žiadne otvorené otázky. Tento vzájomne pozitívny postoj má vytvárať pevné základy pre budúci rozvoj vzťahov v rôznych oblastiach, najmä v ekonomickej sfére.

Návšteva Číny tak predstavuje významný krok v snahách Slovenska posilniť svoju prítomnosť na globálnych trhoch a využiť potenciál jednej z najväčších svetových ekonomík.

Premiérova cesta do Číny tak má byť nielen diplomatickým, ale aj ekonomickým impulzom pre ďalšie rozšírenie spolupráce medzi týmito dvoma krajinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: Úrad vlády SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies