Liga majstrov: Slovan proti Girone už dnes! Kde a kedy sledovať zápas? + VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 09:19 • 3 min
Liga majstrov: Slovan proti Girone už dnes! Kde a kedy sledovať zápas? + VIDEO

V treťom zápase ligovej fázy Ligy majstrov sa stretnú dvaja nováčikovia: Girona z La Ligy so slovenským gigantom Slovanom Bratislava.

slovakia

left justify in out

Pre oba tímy to bol krst ohňom pri ich premiére v Lige majstrov, keď ani jeden z nich nezískal v dvoch zápasoch ani bod. Zatiaľ čo Slovan bol na domácej pôde porazený v Celtic Parku a potom Manchestrom City, Girona tesne prehrala s Parížom Saint-Germain a Feyenoordom.

Slovan po slušne odohratom zápase s Manchestrom City (0:4) čaká ďalší náročný súper z Katalánska, ktorý má viacero väzieb na "Citizens". Obe mužstvá vlastní britská holdingová spoločnosť City Football Group. Predsedom je Španiel Pere Guardiola, mladší brat trénera anglických šampiónov Pepa Guardiolu. Tréner belasých Vladimír Weiss sa pred zápasom vyjadril:"Budeme musieť hrať kompaktne, Girona hrá na krátke prihrávky a je silnejšia na lopte ako všetky mužstvá u nás, to je bez debaty. Hrajú to podobne ako Manchester City, otvárajú to v ´trojke´ a sú dominantní na lopte. Hra jeden na jedného pre nich nie je problém a s tým sa budeme musieť vyrovnať,"

Hodnota Girony na prestupovom trhu podľa špecializovaného portálu transfermarkt.com dosahuje až 216,5 milióna eur, čo je mnohonásobne viac v porovnaní so Slovanom, ktorého hodnota je 29 miliónov eur.

Stretnutie Girony s holandským Feyenoordom v druhý hrací deň Ligy majstrov nedopadlo najlepšie, keďže Španieli v ňom podľahli 2:3. Zápas sa niesol v znamení vlastných gólov, zachránených pokutových kopov na oboch stranách a vzácneho zásahu Donnyho van de Beeka.

Hoci minulá sezóna bola pre Španielov takmer perfektná, tento rok bojujú s problémami po letnom odchode niekoľkých kľúčových hráčov. Tretie miesto za majstrovským "bielym baletom" a regionálnym konkurentom "blaugranas" bolo ich vrcholom minulého ročníka. Počas leta však prišli o svojho najlepšieho strelca, Arťoma Dovbyka, čo oslabilo ich ofenzívu. Tento úbytok sa prejavil aj v slabšom štarte do sezóny, keď Girona z uplynulých ôsmich zápasov vyhrala iba jeden. V La Lige sa nachádzajú v strede tabuľky - momentálne na 12. mieste - ale keď do mesta zavíta Slovan, budú mať veľkú šancu dosiahnuť svoj prvý kontinentálny úspech.

"V Girone nás čaká úplne iný súper a odlišný zápas. Jednoducho, Liga majstrov je iný svet. Urobíme však všetko, čo bude v našich silách," vyhlásil pre klubový web skslovan.com arménsky krídelník Tigran Barseghjan, ktorý gólom do siete Spartaka Trnava rozhodol 173. prestížne minulotýždńové derby a podpísal aj novú trojročnú zmluvu so Slovanom.

Kedy a kde sa hrá zápas Girona vs Slovan Bratislava?

Liga majstrov, 3. kolo ligovej fázy

Miesto: Girona, Španielsko
Štadión: Stadion: Estadi Municipal de Montilivi
Dátum: Utorok 22. októbra
Čas výkopu: 21:00 - Voyo Maximum, Ďalšie časy: 20:00 (BST) / 15:00 (ET) / 12:00 (PT)
Rozhodca: Horatiu Fesnic (ROU)
VAR: Catalin Popa (ROU)


predpokladané zostavy:

FC Girona: Gazzaniga - Frances, D. Lopez, Krejčí - Martinez, van de Beek, Herrera, Martin, Gutierrez - Danjuma, Miovski

ŠK Slovan Bratislava: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer - Savvidis, Ignatenko - Barseghjan, Tolič, Marcelli - Strelec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: 90 min, teraz , foto: X/Ivan Quiros
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies