Bratislava Mozart Festival - jeseň plná unikátnych zážitkov z klasickej hudby

NETKY.SK • 22 Október 2024, 17:55 • 2 min
Bratislava Mozart Festival - jeseň plná unikátnych zážitkov z klasickej hudby

Už jedenásty ročník prestížneho medzinárodného festivalu opäť prinesie zvučné mená a špičkové koncert.

slovakia

left justify in out

Podujatie, nesúce meno jedného z najväčších hudobných velikánov v histórii sa začne už v piatok 25. októbra a potrvá až do 24. novembra. Otvárací koncert vo veľkolepých priestoroch Dómu sv. Martina bude venovaný slávnemu Mozartovmu Requiem. Pod dirigentskou taktovkou Mariana Lejavu sa predstavia sólisti salzburskej koncertnej spoločnosti spolu s telesom Bratislava Mozart Orchestra.

30. októbra zaznie v Koncertnej sieni Klarisky ďalšie Mozartovo dielo Notturni & Terzetti v podaní basetového Lots Trio a spevákov Andrey Vizváry (soprán), Terézie Kružliakovej (mezzosoprán) a Gustáva Beláčka (bas). 

V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sa 10. novembra predstaví sláčikový London Haydn Quartet s klarinetom Erica Hoepricha. V ich podaní si budú môcť návštevníci vypočuť Mozartove Kvartetá.

Obrazok
Zdroj: coffeeconcerts.com

Záverečným podujatím festivalu bude 24. novembra veľkolepý koncert v Moyzesovej sieni La Lamentatione. Diela Mozarta a Zimmermana zaznejú v podaní Bratislava Mozart Orchestra pod umeleckým vedením gréckeho huslistu Dimitrisa Karakantasa.

Okrem unikátnych koncertov môžu milovníci klasickej hudby navštíviť v rámci festivalu absolvovať Majstrovské triedy na VŠMU (29. 10. a 11. 11.), či zúčastniť sa náučnej vychádzky Hudobné stopy Bratislavy. Sprievodkyňa Zuzana Godárová vás 16. novembra prevedie bohatou históriou hudobnej Bratislavy 

Dimitris Karakantas
Dimitris Karakantas
Zdroj: chambermusicfestival.gr


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: artandhistorymagazine.eu, bratislavamozartfestival.sk, Foto: operaslovakia.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies