Peruánskeho exprezidenta Toleda odsúdili na 20 rokov väzenia za korupciu + VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 11:50 • 2 min
Peruánskeho exprezidenta Toleda odsúdili na 20 rokov väzenia za korupciu + VIDEO

LIMA - Peruánska justícia v pondelok odsúdila bývalého prezidenta Alejandra Toleda, ktorý bol vo funkcii v rokoch 2001 až 2006, na 20 rokov a šesť mesiacov väzenia po tom, ako ho uznala vinným zo sprisahania a prania špinavých peňazí v prípade Odebrecht.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie vyniesol druhý kolegiálny súd Národného najvyššieho súdu pre špecializované trestné súdnictvo, čím sa Toledo stal prvým zo štyroch vyšetrovaných bývalých prezidentov, ktorí pôjdu do väzenia v prípade Odebrecht, jednom z najväčších úplatkárskych a korupčných škandálov v Latinskej Amerike.

78-ročný bývalý prezident bol v apríli minulého roka vydaný zo Spojených štátov, aby čelil obvineniam z údajného prijatia úplatku vo výške najmenej 20 miliónov amerických dolárov od brazílskej stavebnej spoločnosti Odebrecht výmenou za štátnu zákazku na výstavbu medziokresnej diaľnice spájajúcej Peru a Brazíliu.

Počas vypočúvania Toledo trval na tom, že je "nevinný", a povedal, že "nikdy som sa nedohodol s pánom (Jorgem) Baratom", bývalým šéfom spoločnosti Odebrecht v Peru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Reuters / Poder Judicial del Peru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies