Detva: Chátrajúci okresný úrad sa premení na moderný bytový dom

NETKY.SK • 22 Október 2024, 12:09 • 2 min
Detva: Chátrajúci okresný úrad sa premení na moderný bytový dom

DETVA - V Detve sa po dlhých rokoch opäť rozbiehajú stavebné aktivity. Budova bývalého okresného úradu, ktorá roky chátrala, bola predaná spoločnosti Siroň plus s.r.o. a zmení sa na polyfunkčný bytový dom s viac ako 50 bytmi a obchodnými priestormi. Primátor mesta verí, že projekt prinesie nové možnosti pre rozvoj podnikania a skvalitní život v regióne.

slovakia

left justify in out

Nedokončená budova okresného úradu v Detve, ktorá dlhé roky chátrala, sa čoskoro zmení na polyfunkčný bytový dom. Mesto Detva oznámilo, že po ukončení obchodnej súťaže na predaj tejto nevyužitej nehnuteľnosti bola víťazom vyhlásená spoločnosť Siroň plus s.r.o. s ponukou vo výške 1,07 milióna eur.

Minimálna kúpna cena bola pritom stanovená na 999 999 eur. Druhý uchádzač, Investment Company s.r.o., predložil ponuku vo výške 1,03 milióna eur.

Podľa informácií z detvianskej radnice získala víťazná ponuka maximálny počet bodov za cenu a veľmi pozitívne hodnotenie architektonickej štúdie, ktorá dosiahla 17,5 bodu z možných 20 za kvalitu a prínos pre lokalitu. Celkovo tak ponuka Siroň plus s.r.o. dosiahla výnimočných 96,5 bodu, čím sa stala víťazom verejnej obchodnej súťaže.

Víťazná spoločnosť má od vydania právoplatného stavebného povolenia 17 mesiacov na realizáciu svojho projektu. Podľa architektonickej štúdie sa v objekte zriadi viac ako 50 nových bytov a niekoľko obchodných priestorov, čím sa zvýši ponuka ubytovania a prevádzok v Detve.

Primátor mesta Branislav Baran vyjadril nádej, že predaj budovy a realizácia nového projektu prinesú Detve nielen skvalitnenie verejnej infraštruktúry, ale aj nové možnosti pre rozvoj podnikateľského prostredia.

"Rozostavaný okresný úrad bol roky strašiakom, s ktorým sa nedalo nič urobiť. Veríme, že tento projekt prinesie do mesta oživenie a podporí jeho ďalší rozvoj," dodal Baran.

Súťaž na predaj budovy prebehla transparentne a v súlade so zákonnými predpismi, čo zabezpečilo dôveru v celý proces. Mesto Detva verí, že touto investíciou sa podarí revitalizovať lokalitu a prispieť k lepšiemu životu obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Detva, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies