Nepodmienečný trest pre bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru za postrelenie študentky

NETKY.SK • 22 Október 2024, 12:46 • 2 min
Nepodmienečný trest pre bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru za postrelenie študentky

BRATISLAVA - Senát Krajského súdu Bratislava odsúdil Vladimíra Š., bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru, na nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok za postrelenie študentky. Okrem trestu mu súd uložil aj päťročný zákaz vykonávania pedagogickej činnosti a manipulácie so zbraňami. Poškodení sa môžu domáhať náhrady škody v civilnom konaní.

slovakia

left justify in out

Senát Krajského súdu Bratislava vyniesol verdikt vo veci bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru Vladimíra Š., ktorý vlani postrelil svoju študentku. Súd mu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok, pričom mu zároveň zakázal vykonávať pedagogickú činnosť a manipuláciu so strelnými zbraňami na obdobie piatich rokov.

Poškodeným zároveň odporučil, aby si uplatnili nárok na náhradu škody v civilnom konaní.

Vladimír Š. sa vo svojej záverečnej reči ospravedlnil a prevzal zodpovednosť za svoj čin. Priznal, že ako inštruktor mal na cvičisku plnú zodpovednosť za bezpečnosť. Prokurátor Peter Pilár pôvodne žiadal trest v trvaní troch rokov, s dôrazom na prísny dohľad nad jeho činnosťou v budúcnosti.

Podľa prvostupňového súdu, ktorý Vladimírovi Š. v februári uložil podmienečný trest s odkladom na štyri roky, mal tiež zaplatiť poškodeným celkovú sumu 48 640 eur, ministerstvu vnútra 5 662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. Na základe rozhodnutia senátu sa prokurátor aj obžalovaný odvolali voči prvostupňovému rozhodnutiu.

Súdny proces tak nadobudol nový rozmer, pričom obhajoba požaduje ponechať rozhodnutie prvostupňového súdu, avšak s úpravou v prípade zákazu činnosti. Zástupcovia poškodených sa zas snažia udržať výšku náhrady škody na pôvodnej úrovni.

Týmto rozhodnutím sa uzatvára jedna kapitola, no pre poškodenú študentku sa začína nová fáza, kedy sa bude musieť vyrovnať s následkami incidentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Krajský súd Bratislava, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies