Vodič spôsobil nehodu s 1,33 promile: Polícia v Trnavskom kraji odhalila ďalších opitých šoférov

NETKY.SK • 22 Október 2024, 18:19 • 2 min
Vodič spôsobil nehodu s 1,33 promile: Polícia v Trnavskom kraji odhalila ďalších opitých šoférov

TRNAVA - Na rýchlostnej ceste R1 spôsobil 60-ročný vodič pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu. Polícia v Trnavskom kraji za posledné dni odhalila viacerých vodičov, ktorí šoférovali opití. V niektorých prípadoch nafúkali až 2,71 promile, pričom im hrozí až ročný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

V pondelok podvečer 21. októbra došlo na rýchlostnej ceste R1 v smere z Trnavy do Nitry k dopravnej nehode, ktorú spôsobil vodič pod vplyvom alkoholu. Trnavská krajská polícia informovala o incidente na svojej sociálnej sieti.

Nehoda sa stala pri čerpacej stanici, kde 60-ročný muž pravdepodobne nezvládol riadenie svojho vozidla a ľavou časťou auta narazil do stredových zvodidiel. Po príchode hliadky diaľničnej polície bola vodičovi vykonaná dychová skúška, pri ktorej nafúkal 1,33 promile alkoholu. Muža následne obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie.

V priebehu posledných dní boli v Trnavskom kraji zastavení ďalší vodiči, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. V nedeľu ráno 20. októbra zastavili policajti v Holíči vodiča terénneho auta, ktorý mal v dychu 2,71 promile alkoholu.

V inom prípade, v Dunajskej Strede, bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorá preukázala 1,44 promile alkoholu. Polícia varuje, že vodiči jazdiaci pod vplyvom alkoholu čelia vážnym právnym následkom. Za takúto jazdu im môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Trnave, Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies