Liga Majstrov: Slovan Bratislava podľahol Girone, Takáč zachránil belasých od vyššej prehry

NETKY.SK • 23 Október 2024, 09:49 • 2 min
Liga Majstrov:  Slovan Bratislava podľahol Girone, Takáč zachránil belasých od vyššej prehry

ŠK Slovan Bratislava si v treťom kole skupinovej fázy Ligy majstrov 2024/25 pripísal ďalšiu prehru, keď nestačil na španielsku Gironu a podľahol 0:2. Belasí sa po väčšinu zápasu bránili v hlbokom bloku a hoci brankár Dominik Takáč predviedol niekoľko skvelých zákrokov, vrátane chytenej penalty, slovenský majster si z Girony body neodviezol. Najbližšie sa predstavia 5. novembra na domácej pôde proti Dinamu Záhreb.

slovakia

left justify in out

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava utrpeli tretiu prehru v skupinovej fáze Ligy majstrov 2024/25. Po predošlých neúspechoch proti Celticu Glasgow (1:5) a Manchestru City (0:4) podľahli tentokrát španielskej Girone 0:2. 

Girona od úvodu zápasu potvrdzovala svoju dominanciu v držaní lopty. Slovan sa snažil brániť v hlbokom bloku, no v 42. minúte kapituloval po presnej strele Miguela Gutierreza. Druhý gól pridal v 73. minúte z priameho kopu obranca Juanpe. Brankár Slovana Dominik Takáč sa vyznamenal v 88. minúte, keď chytil pokutový kop domáceho kapitána Christhiana Stuaniho.

Slovan má v tejto sezóne Ligy majstrov pred sebou ešte niekoľko náročných zápasov. Okrem Dinama Záhreb privíta 26. novembra na Tehelnom poli AC Miláno a do konca kalendárneho roka ho čaká aj súboj na ihrisku Atletica Madrid, konrkétnejšie 11. decembra. V novom roku odštartuje svoje účinkovanie doma proti VfB Stuttgart (21. januára).Len o 8 dní nato sa postaví proti bavorskému gigantovi Bayernu Mníchov.

Hráč Slovana Bratislava, Tigran Barseghjan v súboji s českým obrancom Ladislavom Krejčím
Hráč Slovana Bratislava, Tigran Barseghjan v súboji s českým obrancom Ladislavom Krejčím
Zdroj: Instagram / Slovan

Girona podľa očakávaní začala zápas s vysokým držaním lopty. Slovan sa stiahol do defenzívy, sústredil sa na obranu a v systéme s troma obrancami im na krajoch pomáhali Blackman a Zuberu. Prvá vážnejšia šanca prišla v 26. minúte, keď sa domáci Gutierrez pokúsil o strelu z diaľky, no Takáč ju bez problémov chytil. Girona dominovala v hre s loptou a svojou vysokou agresívnou hrou pri jej strate robila Slovanu problémy.

Ak sa Slovan dostal k lopte, po pár sekundách ju stratil kvôli tlaku súpera. Hostia mohli hroziť iba z protiútokov a svoju prvú strelu vyslali až v 39. minúte. Blackman si vypýtal loptu na pravej strane a vystrelil, no mieril tesne nad bránu. V závere polčasu práve Blackman prehral rýchlostný súboj a Danjumova spätná prihrávka umožnila Gutierrezovi skórovať - 1:0.

Po prestávke musel Takáč opäť zasahovať, keď sa Danjuma dostal k strele v šestnástke, no tá opäť skončila v strede brány. V 53. minúte sa brankár Slovana vyznamenal, keď zlikvidoval hlavičku Miovského. Rozhodujúci moment prišiel v 73. minúte, keď Juanpe z priameho kopu zvýšil náskok Girony na 2:0. Takáč ešte zachránil Slovan pred ďalším gólom, keď chytil penaltu Stuaniho. V závere zápasu ešte Barseghjan pohrozil strelou, ale skóre sa už nemenilo.

PopisCesar Blackman v akcii
PopisCesar Blackman v akcii
Zdroj: Instagram/Slovan


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Marca, Teraz, Foto: Instagram/Slovan Bratislava
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies