Dvojica obžalovaná za podvody na senioroch: Vylákali takmer 120 000 eur

NETKY.SK • 23 Október 2024, 10:03 • 2 min
Dvojica obžalovaná za podvody na senioroch: Vylákali takmer 120 000 eur

KOŠICE - Prokurátor podal obžalobu na dve osoby, vrátane mladistvého, za podvody na starších ľuďoch. Podvodníci sa vydávali za synov, advokátov či policajtov a pod rôznymi zámienkami vylákali od seniorov takmer 120 000 eur. Trestné činy sa odohrali v období od júna 2021 do júla 2022.

slovakia

left justify in out

Okresný prokurátor podal obžalobu na dve osoby, z ktorých jedna je mladistvá, pre pokračovací zločin podvodu. Podľa obžaloby mali tieto osoby v období od júna 2021 do júla 2022 v deviatich prípadoch podvodným spôsobom vylákať od starších ľudí finančné prostriedky vo výške takmer 120 000 eur.

O tomto prípade informovala hovorkyňa Krajskej prokuratúry Košice Jarmila Janová.

Páchatelia sa v troch prípadoch vydávali za synov obetí alebo ich advokátov. Podvodníci tvrdili, že spáchali dopravnú nehodu a naliehavo žiadali peniaze na urovnanie dohody s údajnými obeťami nehôd. Týmto spôsobom získali dôveru poškodených a presvedčili ich, aby im odovzdali finančné prostriedky.

V ďalších šiestich prípadoch sa obvinení vydávali za príslušníkov Policajného zboru. Používali rôzne zámienky, ako napríklad hrozbu hekerských útokov na bankové účty, vyčíňanie ukrajinskej mafie alebo riziko lúpežných prepadnutí.

Pod týmito falošnými zámienkami žiadali obete o vybratie peňazí z účtov alebo odovzdanie hotovosti či cenností do "policajnej úschovy."

Podvodníci tak zneužívali dôveru starších ľudí a cielene ich manipulovali, aby získali finančný prospech. Tento prípad podvodu je vážnym varovaním pre verejnosť, najmä pre starších ľudí, aby si dávali pozor na podozrivé telefonáty a overovali si pravosť takýchto žiadostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Krajská prokuratúra Košice, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies