Krištáľové srdce pre hrdinov sociálnych služieb: Žilinský kraj ocenil 51 pracovníkov

NETKY.SK • 23 Október 2024, 10:33 • 2 min
Krištáľové srdce pre hrdinov sociálnych služieb: Žilinský kraj ocenil 51 pracovníkov

MARTIN - V Slovenskom komornom divadle v Martine si 51 pracovníkov sociálnych služieb prevzalo ocenenie Krištáľové srdce. Predsedníčka Žilinského kraja Erika Jurinová vyzdvihla ich obetavosť a ľudský prístup k seniorom a ľuďom odkázaným na pomoc. Ocenili sa pracovníci zo zariadení krajskej, obecnej aj neverejnej správy.

slovakia

left justify in out

V utorok si v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzalo 51 pracovníkov sociálnych služieb ocenenie Krištáľové srdce. Toto prestížne uznanie im odovzdala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová.

Návrhy na ocenenia predložili riaditelia jednotlivých zariadení sociálnych služieb a ocenení boli pracovníci zo zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, ale aj z neverejných a obecných zariadení. Spolu bolo ocenených 22 pracovníkov zo zariadení ŽSK, 14 z neverejných zariadení a 13 z obecných zariadení, pričom odovzdané boli aj dve špeciálne ocenenia.

Erika Jurinová vyzdvihla mimoriadne nasadenie a ľudský prístup ocenených pracovníkov, ktoré sú kľúčové pre starostlivosť o prijímateľov sociálnych služieb. "Vďaka ich práci môžeme spoločne vytvárať Žilinský kraj ako najlepšie miesto na život pre našich seniorov a ľudí odkázaných na pomoc," uviedla Jurinová.

Zároveň spomenula, že kraj plánuje rekonštrukciu starej polikliniky v Bytči, kde presťahuje jedno zo zariadení sociálnych služieb z kaštieľa v Hrabovom.

V Žilinskom kraji pôsobí 75 poskytovateľov sociálnych služieb, pričom tretina z nich je v pôsobnosti krajskej samosprávy.

Podľa riaditeľky odboru sociálnych vecí Úradu ŽSK Ivety Ďurišovej sa kraj systematicky snaží zlepšovať podmienky pre pracovníkov v týchto zariadeniach, ako aj pre prijímateľov služieb, pričom na poskytovanie sociálnych služieb vyčlenil v tomto roku viac ako 42 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ŽSK, Foto: FB/I Love MAKOV
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies