V Žiari nad Hronom otvorili zmodernizovaný športový areál pre žiakov a verejnosť

NETKY.SK • 23 Október 2024, 11:29 • 2 min
V Žiari nad Hronom otvorili zmodernizovaný športový areál pre žiakov a verejnosť

ŽIAR NAD HRONOM - Na Základnej škole na Ul. Dr. Janského v Žiari nad Hronom bol slávnostne otvorený nový multifunkčný športový areál, ktorý bol zrekonštruovaný za takmer 460.000 eur. Žiaci si ho ako prví mohli vyskúšať počas športového dňa, kde sa stretli aj s legendami československej atletiky. Areál bude slúžiť nielen školákom, ale aj športovým klubom a širokej verejnosti.

slovakia

left justify in out

Na základnej škole na Ul. Dr. Janského v Žiari nad Hronom sa v utorok konalo slávnostné otvorenie zmodernizovaného športového areálu, ktorý bol úspešne zrekonštruovaný a vybavený novými športovými zariadeniami.

Žiaci mali príležitosť ako prví otestovať multifunkčné športovisko počas športového dňa, ktorý sa konal pri tejto príležitosti. Celková obnova areálu stála takmer 460 000 eur, pričom samospráva získala z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 274 000 eur.

Rekonštrukčné práce sa začali v júni tohto roka a boli dokončené v polovici októbra. Významnou súčasťou nového športového areálu je bežecký ovál s umelým tartanovým povrchom a štyrmi dráhami, ako aj šprintérska rovinka. Vo vnútri oválu sa nachádza multifunkčné ihrisko s umelým povrchom, spolu s workoutovým ihriskom vybaveným fitness prvkami.

Primátor mesta Peter Antal zdôraznil, že toto športovisko je multifunkčné a bude slúžiť nielen atlétom, ale aj basketbalistom, volejbalistom a ďalším športovcom. S odkazom na možnosti rozvoja športu v Žiari nad Hronom vyjadril nádej, že táto modernizácia môže inšpirovať vznik nových športových klubov v meste.

Areál bude slúžiť žiakom školy počas dopoludnia a verejnosti popoludní, pričom samospráva plánuje nájsť vyhovujúci režim na jeho ochranu a sprístupnenie všetkým záujemcom o šport.

Na otvorení sa žiaci nielen zabavili, ale aj zmerali svoje sily na novo vybudovanej bežeckej dráhe a vyskúšali si prekážky a športové ihriská.

K tejto oslave športu sa pridali aj legendy československej atletiky, ako olympijský víťaz Jozef Pribilinec a bývalý reprezentant Juraj Benčík, ktorí podujatie spestrili svojou prítomnosťou a inšpiratívnymi príbehmi zo svojej kariéry.

Týmto projektom Žiar nad Hronom preukazuje svoj záväzok voči podpore športu a zdravému životnému štýlu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom, Foto: FB/Peter Antal - Primátor Žiaru nad Hronom
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies