Kauza a žaloba UFC pokračuje: Sudca schválil vyplatenie 375 miliónov dolárov ako odškodné + VIDEO

NETKY.SK • 23 Október 2024, 12:46 • 2 min
Kauza a žaloba UFC pokračuje: Sudca schválil vyplatenie 375 miliónov dolárov ako odškodné + VIDEO

Americký okresný sudca Richard Boulware vo štvrtok predbežne schválil dohodu o urovnaní vo výške 375 miliónov dolárov medzi UFC a jej bojovníkmi , ktorá má za cieľ vyriešiť spor Cunga Lea a ďalších proti spoločnosti Zuffa, ktorý sa začal pred desiatimi rokmi.

slovakia

left justify in out

O tejto kauze sme písali už v minulom článku, a teraz máme nové informácie. Dohoda o urovnaní, ktorú musí ešte definitívne schváliť Boulware, sa týka bojovníkov, ktorí sa zúčastnili jedného alebo viacerých zápasov UFC konaných alebo vysielaných v USA od 16. decembra 2010 do 30. júna 2017. Bojovníci obvinili UFC z potláčania hospodárskej súťaže o ich služby, čo UFC kategoricky poprela. Bojovníci požadovali miliardy dolárov ako údajnú náhradu škody.

Sudca Richard Boulware z Nevady v utorok dočasne schválil dohodu vo výške 375 miliónov dolárov v spore Le vs. Zuffa, ako krátko na to prezradili viacerí účastníci pojednávania na sieti X. Podľa športového ekonóma Paula Gifta, ktorý bol prítomný na utorňajšom pojednávaní, sa kvalifikovaným bojovníkom (tým, ktorí sa zúčastnili aspoň jedného zápasu UFC od decembra 2010 do júna 2017) vyplatí v priebehu nasledujúceho roka približne 240 až 260 miliónov dolárov. Na vypočutí bol prítomný aj bývalý bojovník UFC Tom Lawlor, ktorý potvrdil dočasné schválenie.

 

 

Boulware pôvodne odmietol dohodu o urovnaní vo výške 325 miliónov USD, ktorú obe strany navrhli v auguste. Táto pôvodná dohoda zahŕňala aj žalobcov z druhého súdneho sporu, Johnson vs. Zuffa. Boulware vyjadril obavy z rozdielu v kompenzácii podľa dohody v porovnaní s pôvodne vznesenými nárokmi. V novej dohode strany odstránili žalobu Johnson vs. Zuffa a pridali ďalších 40 miliónov USD.

Viac ako 100 bývalých bojovníkov UFC napísalo listy na podporu dohody, pričom vyjadrili potrebu úľavy za fyzické, psychické, emocionálne a finančné problémy po ukončení kariéry v UFC. Na mieste bol v utorok aj veterán bojových športov Josh Gross, ktorý uviedol, že Boulware osobitne vyzdvihol tieto listy ako faktor dočasného schválenia dohody.

Utorkové dočasné schválenie dohody je síce krokom k tomu, o čo sa obe strany usilujú, ale ešte bude potrebné jej konečné schválenie.

Zatiaľ čo v prípade Le vs. Zuffa sa striktne požadovala náhrada škody, v prípade Johnson vs. Zuffa sa požaduje súdny príkaz alebo potenciálne trvalé zmeny zmlúv a obchodných praktík UFC. Eric L. Cramer, hlavný právny zástupca žalobcov, vyjadril v utorok v písomnom vyhlásení pre MMA Junkie spokojnosť s rozhodnutím.

„Sme nesmierne potešení, že sudca Boulware predbežne schválil vyrovnanie vo výške 375 miliónov dolárov v prípade Le vs. Zuffa,“ napísal Cramer. „Je to monumentálny úspech, ktorý prinesie výraznú úľavu stovkám zaslúžilých bojovníkov MMA. Vzdávame česť našim odvážnym zástupcom žalobcov, ktorí bojovali za tento výsledok desať rokov. A tešíme sa na to, že v našom druhom protimonopolnom prípade proti UFC budeme presadzovať významné obchodné zmeny a ďalšie odškodnenie.“

Boulware musí posúdiť, či je urovnanie v súlade s požiadavkami federálneho pravidla občianskeho súdneho konania č. 23, podľa ktorého musí byť dohoda spravodlivá, primeraná a adekvátna. Naplánuje pojednávanie, na ktorom zváži všetky námietky a obavy. Ak bude urovnanie zo strany bojovníkov posúdené kladne, Boulware pravdepodobne udelí konečné schválenie. Kauzu naďalej sledujeme a budeme sa jej venovať.

Sudca Richard Franklin Boulware II
Sudca Richard Franklin Boulware II
Zdroj: X/King Lear


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: MMA Junkie, Yahoo Finance, Foto: Yahoo Finance
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies