Riaditeľ SIS Pavol Gašpar: Správa o atentáte na Roberta Fica neexistuje, ale informácie sú k dispozícii

NETKY.SK • 23 Október 2024, 12:29 • 2 min
Riaditeľ SIS Pavol Gašpar: Správa o atentáte na Roberta Fica neexistuje, ale informácie sú k dispozícii

BRATISLAVA - Na mimoriadnom rokovaní výboru na kontrolu SIS riaditeľ Pavol Gašpar potvrdil, že Slovenská informačná služba nedostala pokyn na vypracovanie správy o atentáte na premiéra Roberta Fica. Napriek tomu má SIS relevantné spravodajské informácie, ktoré sprístupňuje orgánom činným v trestnom konaní. Tento vývoj vyvoláva otázky ohľadom politickej situácie na Slovensku a očakávaní verejnosti o podrobnostiach vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Na mimoriadnom neverejnom rokovaní výboru na kontrolu Slovenskej informačnej služby (SIS) informoval riaditeľ SIS Pavol Gašpar, že služba nedostala žiadny pokyn na vypracovanie správy o atentáte na premiéra Roberta Fica, lídra Smeru-SD.

V diskusii, ktorú viedol predseda výboru Peter Šuca, Gašpar potvrdil, že SIS v súčasnosti sprístupňuje všetky relevantné informácie, ktoré má k dispozícii, a to aj policajným orgánom, pokiaľ sa týkajú vyšetrovania.

Peter Šuca po rokovaní uviedol, že SIS má spravodajské informácie, ktoré môžu slúžiť ako podpora pre orgány činné v trestnom konaní pri vyšetrovaní atentátu. Napriek tomu riaditeľ SIS zdôraznil, že služba nemá oficiálny pokyn na vypracovanie správy a že všetky informácie sú sprístupňované na základe zákona.

Týmto spôsobom sa SIS snaží zabezpečiť transparentnosť a spoluprácu s príslušnými orgánmi v súvislosti s vyšetrovacím procesom.

Tento vývoj prichádza v čase, keď verejnosť a politici očakávajú jasnejšie informácie o situácii okolo plánovaného atentátu, ktorý by mohol mať vážne dôsledky pre politickú scénu na Slovensku.

Riaditeľ SIS svojou prezentáciou potvrdil dôležitosť spravodajských informácií, ktoré môžu pomôcť pri vyšetrovacích činnostiach, avšak ubezpečil, že oficiálne správy zo strany SIS zatiaľ neboli vypracované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Výbor na kontrolu Slovenskej informačnej služby, Foto: FB/Pavol Gašpar
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies