Spoznajte najluxusnejšie európske destinácie za rok 2024

NETKY.SK • 24 Október 2024, 17:15 • 2 min
Spoznajte najluxusnejšie európske destinácie za rok 2024

Portál carter vybral tie najhonosnejšie miesta na starom kontinente, kde zažijete dovolenku snov.

slovakia

left justify in out

Súkromné pláže, obrovské jachty so šampanským, nablýskané detaily v hotelových izbách, značkové butiky a reštaurácie od výmyslu sveta... Pre niekoho práve toto je tá najlepšia dovolenka. Luxus, pozlátko, pohodlie, súkromie, komfort z každej strany a k tomu nekoečná romantika. Kto by aspoň raz za život nechcel zažiť také niečo? Portál carter.eu sa pozrel na miesta v Európe, ktoré ponúkajú najhonosnejšie dovolenkové pobyty. V zozname top destinácií nájdete overené turistické stálice.

1. Azúrové pobrežie

Azúrové pobrežie - legendárna Francúzska riviéra na juhu krajiny, blízko hraníc s Talianskom je určite jeden z najatraktívnejších a najexkluzívnejších regiónov Francúzska. Je ideálnym miestom na jedinečnú dovolenku s rodinou a deťmi, romantický zamilovaný pobyt, ale aj sólo skúmanie. Azúrové pobrežie je typické svojimi malými dedinkami a mestečkami ako vystrihnutými z pohľadníc, aj veľkomestským ruchom, zábavou a rôznymi festivalmi v mestách Nice, Cannes, Monako a Saint-Tropez.

Francúzska riviéra je známa aj tým, že je najlepším miestom na prenájom luxusných jácht v celom Stredomorí. Nádherná krajina a príroda, vysnívané pláže obmývané krištáľovo čistou vodou, ako aj neoceniteľné kultúrne dedičstvo a exkluzívne miesta na oddych vás pozývajú stráviť skutočne luxusnú dovolenku.

Môžeme tu zažiť aj nezabudnuteľný pobyt v jednom z najlepších hotelov na pobreží a stelesnením luxusu - Four Seasons Grand-Hôtel du Cap-Ferrat. Nadčasová klasika a nesmrteľná elegancia robia z tohto luxusného hotela skutočný klenot regiónu.

Ak hľadáte najlepší hotel na Francúzskej riviére pre dovolenku v štýle celebrít v Cannes - odporúča sa nadčasový hotel Carlton, ktorý vás ohromí svojou architektúrou a nádhernými zrekonštruovanými apartmánmi. Raj na zemi zažijete v hoteli Cheval Blanc v Saint Tropez. 

Cheval Blanc, Saint Tropez
Cheval Blanc, Saint Tropez
Zdroj: travelandleisure.com

2. Monako 

Hneď za Azúrovým pobrežím nasleduje štát milionárov - Monako. Vlastne, tento mestský štát leží priamo na Francúzskej riviére. Jeho rozloha nie je ani taká veľká ako Central Park v New Yorku, no považuje sa za jedno z najdrahších miest v Európe aj na svete. Je známe predovšetkým najväčším počtom milionárov - v Monaku ich je viac ako 30 %.

Mesto je známe luxusom, na ktorý narazíte doslova všade, kasínami, najslávnejšími značkami sveta a rôznymi mimoriadnymi podujatiami, ako je Monaco Yacht Show alebo Veľká cena Monaka. Treba však vedieť, že Monako ponúka oveľa viac než len všadeprítomný luxus. Nájdete tu nádhernú mestskú pláž Larvotto, ktorú obmývajú vody Stredozemného mora, nádherný prístav, v ktorom kotvia ultraluxusné jachty, samotné typické terasovité budovy vytvárajú neobyčajnú poanorámu tohto ojedinelého štátu.

Monako je plné exkluzívnych hotelov, v ktorých sa oplatí aspoň jednu noc prenocovať, aby ste pocítili pravú atmosféru tohto jedinečného miesta. Nezabudnuteľný je Hotel de Paris, ktorý pozýva hostí do svojich veľkolepých palácových interiérov v modernom elegantnom viktoriánskom štýle.

Jeden z najhonosnejších hotelov v Monaku - Hotel Paris.
Jeden z najhonosnejších hotelov v Monaku - Hotel Paris.
Zdroj: visitmonaco.com

3. Sardínia

O talianskom ostrove Sardínia sa hovorí, že sú tu najlepšie pláže v celej krajine. Mnohí talianski boháči, futbalisti, umelci či politici tu - v severovýchodnom cípe v oblasti Porto Cervo majú svoje rozprávkové vily, chodia sem na luxusné dovolenky.

Sardínia pritom nie je len more, vo vnútrozemí nájdete prekrásnu hornatú prírodu, Cagliari či Alghero sú romantické historické mestá. Vyrábajú tu skvelé syry aj výborné vína. No najväčším ťahákom zostávajú čistučké pláže so smaragdovými vodami. 

Za najvyhlásenejšiu časť sardínskeho pobrežia sa považuje Costa Smeralda (Smaragdové pobrežie) v Porto Cervo, ktoré spája históriu a kultúru starobylých tradícií s veselým a pestrým nočným životom. Porto Cervo (Jelení prístav) bolo pomenované podľa pôvabnej zátoky, ktorá pripomína jelenie parohy.

Ak ste snívali o tom, že sa vyberiete na výlet po Sardínii s rodinou alebo priateľmi, mali by ste vedieť, že Sardínia je plná luxusných hotelov, z ktorých každý má svoj vlastný príbeh. Jedným z najlepších z nich je Il Castello, či Hotel Gabbiano Azzurro v Porto Cervo.

 

Porto Cervo - dovolenkový raj milionárov.
Porto Cervo - dovolenkový raj milionárov.
Zdroj: hotelgabbianoazzurro.com

4. Korzika

Na francúzskej Korzike je vraj krásne úplne všetko. Korzika si so svojou nádhernou pobrežnou scenériou, rozľahlými nedotknutými lesmi a zasneženými horami zaslúži pomenovanie „ostrovy krásy“. Atraktívne prístavné mestá sa tiahnu na kilometre pozdĺž korzického pobrežia a malebné dedinky sú posiate úbočiami kopcov.

Na Korzike nie je núdza ani o zábavu. Je to raj pre milovníkov pláží, turistiky a outdoorových športov. Ostrov sa môže pochváliť jednou z najobdivovanejších drsných krajinných scenérií v Európe a 1000 kilometrov dlhým pobrežím s priezračnou vodou ideálnou na potápanie. Hoci Korzika je od roku 1769 súčasťou Francúzska, ostrov má svoju vlastnú kultúru. Zvláštny starodávny ráz, keď môžete stretnúť potulovať sa oslíkov na cestách, jediečná hudba aj kuchyňa, ktorá ponúka charakteristické špeciality, ako sú silné, korenisté syry či gaštanové sušienky.

Ak je Korzika presne to miesto, ktoré chcete navštíviť, odporúčame vám ubytovanie v jednom z najlepších hotelov na pobreží, Grand Hotel de Cala Rossa, ktorý vás očarí svojím šarmantným, romantickým štýlom.

Takto môžete obedovať v hoteli Cala Rossa na Korzike.
Takto môžete obedovať v hoteli Cala Rossa na Korzike.
Zdroj: caranella.com

5. Mykonos

Mykonos je jedným z najznámejších a najnavštevovanejších gréckych ostrovov. Vďaka svojmu šarmu a mnohým turistickým atrakciám sa stal jedným z najdrahších miest v Európe. Ostrov si obľúbili predovšetkým celebrity a umelci, ktorí trávia svoj čas lenivením na luxusných jachtách alebo v najdrahších hoteloch.

Najmä nároční cestovatelia tu zažijú najvyšší svetový štandard relaxu vďaka vynikajúcim možnostiam ubytovania a nezabudnuteľnej krajine. Hlavnými turistickými lákadlami Mykonosu sú nádherné pláže s bielym pieskom a veľmi rušný nočný život. Ostrov je plný klubov a barov a mnohí svetoznámi dídžeji majú na ostrove svoje rezidencie.

Teraz, keď už viete, že medzi najluxusnejšie dovolenkové destinácie v Európe patrí aj tento grécky ostrov, chcete vedieť, aký je najlepší hotel v Mykonose?  Číslom 1 je exkluzívny hotel Santa Marina ktorého teplé drevené interiéry vytvárajú dokonalú kombináciu s gréckou pohostinnosťou.

Santa Marina, Mykonos
Santa Marina, Mykonos
Zdroj: net-a-porter.com

6. Marbella, Costal del Sol

Andalúzia je jedným z najväčších a najrozmanitejších regiónov Španielska, kde nájdete najkrajšie mestá Európy a sveta, ako sú Granada, Sevilla, Cordoba a stovky golfových ihrísk. Andalúzia a pobrežie Costa del Sol sú turistickými rajmi, ktoré ponúkajú skvelé počasie počas celého roka. Leto je najlepším obdobím na strávenie dovolenky na pobreží, kde zažijete príjemný vánok od oceánu. Costa del Sol, známe aj ako Costa del Golf, je jedným z najobľúbenejších miest, ktoré je známe bohatými turistickými atrakciami a nočným životom.

Marbella je elegantné prímorské letovisko, ktoré láka bohatých cestovateľov už od 50. rokov. Mesto okrem iného ponúka luxusné hotely, vynikajúce reštaurácie, krásnu promenádu, malebné staré mesto a prestížny prístav Porto Banus. Skúste legendárny hotel Marbella Club. Ide o mimoriadne exkluzívne zariadenie, ktoré v 50. rokoch založil nemecký aristokrat. Okrem ubytovania v elegantných izbách ponúka hotel možnosť prenájmu nádherných víl so záhradami plnými citrusových plodov a kvetov.

Marbella Club
Marbella Club
Zdroj: atlasbeach.com

7. Peleponéz, Costa Navarino

Polostrov Peloponéz ponúka návštevníkom všetko, čo je v Grécku najlepšie - očarujúcu antickú minulosť, ale aj moderný luxus v podobe veľmi dobrej turistickej infraštruktúry a vynikajúcich hotelových zariadení. Ak hľadáte jedinečné a originálne výlety po Grécku, tunajší sprievodcovia vás prevedú po najväčších pamiatkach Peloponézu, ako je Korintský kanál, Peirénska studňa, Akrokorint a slávne Apolónove a Afroditine chrámy.

Pre ľudí s najvyššími nárokmi sa odporúčajú vily priamo na pláži nachádzajúce sa v hoteli The Romanos Costa Navarino. Vily majú súkromné bazény a priamy prístup na piesočnatú pláž. Pre pohodlie najnáročnejších cestovateľov je k dispozícii transfer helikoptérou z aténskeho letiska.

Na ďalších priečkach zoznamu desiatky najluxusnejších európskych destinácií sa umiestnili lombardské jazeré Como a Garda, grécke Santorini a sicílska Taormina.

Luxusné vily Romanos Costa Navarino
Luxusné vily Romanos Costa Navarino
Zdroj: bengoesplaces.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: carter.eu, Foto: perfectbluevillas.co.uk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies