Štát odmení hrdinov povodní: Policajti, hasiči a dobrovoľníci dostanú vyše 2,2 milióna eur

NETKY.SK • 23 Október 2024, 13:31 • 2 min
Štát odmení hrdinov povodní: Policajti, hasiči a dobrovoľníci dostanú vyše 2,2 milióna eur

BRATISLAVA - Vláda Slovenskej republiky schválila mimoriadne odmeny pre príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a dobrovoľných hasičov za ich nasadenie počas nedávnych povodní. Celková suma odmien prevyšuje 2,2 milióna eur, pričom ministerstvo vnútra plánuje vyplatiť odmeny do konca roka ako prejav vďaky a uznania za ich obetavú prácu.

slovakia

left justify in out

Vláda Slovenskej republiky schválila mimoriadne odmeny pre príslušníkov Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa nasadili počas nedávnych povodní.

Celková suma na odmeny a finančné dary dosiahne viac ako 2,2 milióna eur, pričom Ministerstvo vnútra (MV) SR navrhlo tieto odmeny na základe významného nasadenia štátnych zamestnancov.

Podľa informácií z rezortu vnútra bolo na povodňových zabezpečovacích a záchranných prácach zapojených 1 462 príslušníkov Policajného zboru a 660 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

Okrem nich sa do akcií zapojilo aj 19 štátnych zamestnancov a 18 zamestnancov pracujúcich vo verejnom záujme. Nezabudlo sa ani na dobrovoľných hasičov, ktorých bolo zapojených až 2 024.

Z celkovej sumy vyše 2,2 milióna eur bude približne 1,48 milióna eur financovaných z rozpočtu ministerstva vnútra. Tieto prostriedky budú určené na odmeny pre profesionálnych hasičov a policajtov, ako aj pre ďalších štátnych zamestnancov, ktorí sa podieľali na záchranných akciách.

Zvyšných 721 600 eur, ktoré ministerstvo získa z Všeobecnej pokladničnej správy, bude darované dobrovoľným hasičom, ktorí sa zúčastnili na záchranných prácach počas povodní.

Vláda plánuje vyplatiť tieto odmeny a finančné dary do konca roka, čím chce vyjadriť uznanie a vďaku tým, ktorí sa neúnavne podieľali na záchranných operáciách a pomáhali zachraňovať životy a majetok obyvateľov postihnutých povodňami.

Tieto kroky reflektujú význam a hodnotu, akú štát pripisuje práci a obetavosti týchto profesionálov a dobrovoľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies